Haberler

Özcan, YÖK'te Ekibini Kurmaya Devam Ediyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ekibini Kurmaya Devam Ediyor. Özcan, Son Olarak YÖK Basın Müşaviri Hülya Aydoğan'ı Görevinden Aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ekibini kurmaya devam ediyor. Özcan, son olarak da YÖK Basın Müşaviri Hülya Aydoğan'ı görevinden aldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, YÖK Başkanlığı'na atanmasının ardından verdiği kendi ekibini kuracağı yolundaki demece uygun olarak görevden alma ve atamalarını sürdürüyor. YÖK Başkanı Özcan, son olarak uzun yıllar YÖK'te Basın Müşaviri olarak görev yapan Hülya Aydoğanı görevinden aldı. Aydoğan, Gazi Üniversitesi'ndeki görevine geri dönecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, YÖK Başkanlığı görevine Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yerine atanan Prof. Dr. Özcan, göreve geldiği gibi ilk olarak Özel Kalem Müdürü Prof. Dr. Gülsüm Baskan'ı görevden almıştı. YÖK kurulduğundan bu yana Özel Kalem Müdüresi olarak görev yapan Baskan, kadrosunun bulunduğu Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri dönmüştü.

-İSTİFALAR GELMİŞTİ-

YÖK Başkanı Özcan'ın göreve gelmesinden sonra bazı istifalar da gerçekleşmişti. Başkan Vekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın istifasının ardından Özcan, YÖK Genel Kurulu tarafından başkanvekilliğine seçilen İsa Eşme'den yetkilerini kullanmamasını istemişti. Eşme de, bunun üzerine 28 Aralık'ta yapılacak ilk YÖK Genel Kurulu'na kadar izne ayrıldı ve yapılan ilk Genel Kurul'da istifa dilekçesini sundu. Eşme, "kompozisyonu son atamalarla değişen genel kurul üyelerinin, çoğunluğunun bundan sonraki icraatında yeterli desteği vermeyeceği ve Başkan Özcan'ın yeni başkanvekilleriyle daha uyumlu çalışacağı görüşünün ağırlık kazandığı izlenimi edindiği" gerekçesiyle istifa etmişti.

-"DOĞAL OLARAK KENDİ EKİBİNİ KURUYOR"-

YÖK'te devam eden görevden almalarla ilgili olarak, YÖK Başkanvekilliği görevinden istifa eden Prof. Dr. İsa Eşme de, "YÖK Başkanı doğal olarak kendi ekibini kuruyor. Bu bağlamda da görevden alma yapmış olabilir. Şehir dışında olduğum için bazı gelişmelerden haberim yok. Şu an için yeni bir görevden alım yapılıp yapılmayacağı konusunda ise bir bilgim yok" dedi.

-GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDEBİLİR-

YÖK Başkanı Özcan, YÖK'teki tüm komisyon başkanlıklarına da atamalar yaptı. Özcan, Prof. Eşme'nin başkanı olduğu Eğitim Komisyonu'na ilahiyatçı üye Halis Ayhan'ı, Denklik Komisyonu'nun başına da Yekta Saraç'ı uygun buldu. Ayrıca Prof. Dr. İzzet Özgenç de kurul tarafından başkan vekilliği görevine seçilmişti. Öte yandan, YÖK Başkanı Özcan'ın Başkanlık Genel Sekreteri, Personel Dairesi Başkanlığı, Denklik Birimi, Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı gibi kritik birimlerde değişiklikler yapmaya devam edeceği öne sürülüyor. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title