Haberler

    Borusan Otomotiv Türbanlı Ayırımı Yapıyor Mu?

    Ralli pilotu Bulçu Çetinkaya'nın geçen hafta Twitter'ında "bazı markalar türbanlı kullanıcıdan rahatsız oluyormuş" açıklamasının nedeni belli oldu. İşte Borusan Otomotiv'in kamuoyuna önderdiği açıklama. Aynen yayınlıyoruz.

    KAMUOYUNA AÇIKLAMA

    BORUSAN OTOMOTİV A.Ş.

    Yeni Şafak Gazetesi'nin 28 Aralık 2012 tarihli nüshasında yayınlanan "Başörtülü binince BMW bozuluyor" başlıklı haberde yer alan ifade ve iddiaların ne Borusan Otomotiv, ne bağlı olduğumuz Borusan Grubu ne de temsilcisi olduğumuz BMW AG tarafından benimsenmesi kesinlikle söz konusu değildir.

    Borusan Otomotiv olarak kimseyi dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur.

    Söz konusu sponsorluk talebi Borusan Otomotiv'e gelmiş, değerli ralli sporcularımız Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ile karşılıklı olarak değerlendirilmiş ve bu yıl için anlaşmaya varılamamıştır. Anlaşma olmadığı için iptal de söz konusu değildir.

    Sponsorluk görüşmesinin olumsuz sonuçlanmasının nedeni olduğu iddia edilen TV 24 Kanalı'nda yayınlanan Otomobil Sevdası adlı programda yer alan MINI testinin bu karar ile hiçbir ilintisi yoktur. Aynı programda test amaçlı tanıtılması için Sayın Merve Sena Kılıç'ın bizzat kendisine sadece son 8 ayda 2 farklı model BMW ve 2 farklı model MINI ve bir adet Land Rover marka olmak üzere toplam 5 adet otomobil tahsis edilmiştir. Bu durum bile iddia edilen "ayrımcı zihniyete" hiçbir şekilde sahip olmadığımızın kanıtıdır.

    Ekonomik belirsizlikler ve otomobil piyasasındaki dalgalanmalar nedeniyle 2012 yılı için Borusan Otomotiv'in söz konusu proje de dahil olmak üzere herhangi bir yeni sponsorluk anlaşmasına girmemesi kararı alınmıştır.

    Borusan Otomotiv'in din, dil, inanç ve ırk gibi konularda bugüne kadar asla bir ayrımcılık yaklaşımı ya da uygulaması olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.

    Haberde MINI Marka Müdürü Hakan Bayülgen tarafından ifade edilen ve amacının dışında algılanmaya açık sözler hiçbir şekilde kurum olarak Borusan Otomotiv, BMW ya da Borusan Grubu'nun yaklaşımını yansıtmamaktadır. Kamuoyunda yol açtığı hassasiyeti anlıyor ve yanlış algılanmasından ötürü üzüntü duyuyoruz.

    Saygılarımızla,

    Eşref Biryıldız

    Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Otomobil Haberler

    Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

    Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

    Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

    Fikirtepe'de lise bahçesinde rezalet! İlişkiye girerken kameraya yakalandılar

    Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

    Küçükçekmece'de piknik yapan vatandaşlar başından vurulmuş bir erkek cesedi buldu

    Bakmadan Geçme

    İL DIŞI BAŞVURU EKRANI! Öğretmen il dışı atama başvuruları başladı mı, başvuru ekranı ne zaman açılacak? Et fiyatları neden düştü? 1 kilo et kaç TL 2024? Inditex indirimi ne zaman 2024? Inditex Haziran ayı indirimleri ne zaman başlayacak? Hangi markalara indirime girecek? HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ OLDU? 2024 Haziran kira artışı ve kira zammı ne kadar olur? Hakkari Belediye Başkanı kimdir? Hakkari Belediye Başkanı neden gözaltına alındı, olay ne? Mayıs ayı enflasyon oranı ne? Mayıs ayında enflasyon yüzde kaç arttı? MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI! Beş aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? TÜİK MAYIS ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI! 2024 Mayıs ayı enflasyon ne kadar, yüzde kaç oldu? 2024 YKS SINAVA GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA! YKS ne zaman, saat kaçta? Kurban Bayramı'nın 1 günü hava nasıl olacak? İstanbul'da Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? #128226 ALES 2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES başvuruları ne zaman, hangi tarihte? ALES başvuru ücreti ne kadar? Adana hava durumu | Adana'da bugün hava kaç derece? #127777 LGS SONUÇ HESAPLAMA! #9997 LGS puan hesaplama ekranı 2024: Liselere Geçiş Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? #9999 Nazım Hikmet kimdir, şiirleri neler? Nazım Hikmet ne zaman öldü? Nazım Hikmet neden Rusya'ya gitti? #128226 LGS taban puanları ne zaman açıklanacak? 2024 LGS yüzdelik dilimleri ve puanları ne zaman belli olur?
    Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

    Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title