Haberler

Oscar Oylarını Pwc'den Sadece İki Kişi Bilecek

Uluslararası Danışmanlık ve Denetim Şirketi Pricewaterhousecoopers (Pwc) Yetkilileri, Bu Yıl 81'inci Kez Verilecek Olan Oscar Ödülleri İçin 75'inci Kez Academy Of Motion Picture Arts And Sciences'ın (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) Oy Sayım İşlemini Yürütüyor.

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi PricewaterhouseCoopers (PwC) yetkilileri, bu yıl 81’inci kez verilecek olan Oscar ödülleri için 75’inci kez Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ın (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) oy sayım işlemini yürütüyor.

22 Şubat Pazar gecesi tüm dünyada canlı yayınlanacak Akademi Ödül Töreni’ne kadar, sonuçları sadece sayım işlemini yöneten Brad Oltmanns ve Rick Rosas bilecek. PwC’den yapılan açıklamada, Akademi Ödülleri oy sayım projesinde 75 yıldır yalnızca 12 şirket yöneticisinin yer alma ayrıcalığına sahip olabildiği belirtildi.

Sonuçları PwC’ye teslim ettiklerini belirten Akademi Başkanı Sid Ganis, "PricewaterhouseCoopers, bunca yıldır Akademi Ödülleri oylama işlemini güven ve bütünlük içinde, aynı geleneği sürdürerek gerçekleştiriyor. Bu uzun süreli ve sağlam işbirliğimizin daha çok uzun yıllar devam edeceğinden eminiz" dedi. PwC Los Angeles Yönetici Ortağı Oltmanns, Akademi adına Oscar oylama sürecini yürütmelerinin 75’inci yılını kutlamaları nedeniyle bu yılki ödüllerin kendileri için özel bir anlamı olduğunu belirtti.

Sırları koruyoruz

Oy sayım sürecini 8 yıldır yönettiği dile getirilen PwC Eğlence ve Medya Sektöründen Sorumlu Vergi Ortağı Rick Rosas, teknolojideki büyük gelişmelere rağmen oy sayım sistemini asla değiştirmediklerini belirterek, şunları söyledi: "75 yıldır, temelinde elle sayım olan bir sistemle oyları sayıyoruz. Akademi için doğru ve güvenilir sonuçları sunarken bu önemli sırları korumadaki yüzde 100 etkin yaklaşımımızdan hiçbir zaman taviz vermedik. Yıllardır süregelen bu geleneğin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum."

PwC’den yapılan açıklamaya göre, oy sayma işleminde güvenliğin tam olarak sağlanması için Oltmanns ve Rosas, sayım işlemi için kimsenin bilmediği bir mekanda çalışan ağzı sıkı bir grup PwC denetçisine liderlik ediyor. Oy verme yetkisi olan Akademi üyelerine gönderilen aday oy pusulaları, üyeler tarafından doldurulup geri toplandıktan sonra oy sayımından sorumlu PwC ortakları tarafından tek tek elle sayılıyor ve sonuçlar Akademi kurallarına göre bir çizelge içinde düzenleniyor.

Oyların sayımı için 75 yılda 1700 saat harcandı

75 yıldır PwC ekipleri tarafından sayılan oyların sayısının 440 bini, 1941’den bugüne kadar uygulanan sistemde ödül kazanan isimlerinin saklandığı zarf sayısının da 2 bin 500’ü aştığı belirtiliyor. PwC ekipleri, oyları saymak için 75 yılda 1700 saat harcadı.

Sonuçlar iki ayrı güzergáhtan salona gidiyor

OSCAR kazananların isimlerinin yazılı olduğu iki set mühürlü zarf, ödül gününe kadar bir kasada kilit altında tutuluyor. Güvenlik önlemi olarak ödülleri kazananların isimlerinin bulunduğu zarflar, PwC ortakları tarafından törenin yapılacağı salona farklı ve gizli iki ayrı güzergahtan getiriliyor. Ayrıca PwC ortakları zarfların çalınma olasılığına karşı bir önlem olarak, her kategoride kazananların isimlerini tek tek ezberliyor. Oscar kazananların kimlikleri, canlı yayında açıklanana kadar gizli tutuluyor. Kesin sonuçlar 17 Şubat’ta belli olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title