Haberler

Ordu, Karadeniz-Akdeniz Yolu ile Çağ Atlayacak"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yapımı süren Karadeniz-Akdeniz Yolu ile ilgili, "Proje yaklaşık 1 milyar 300 liraya mal olacak.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yapımı süren Karadeniz- Akdeniz Yolu ile ilgili, "Proje yaklaşık 1 milyar 300 liraya mal olacak. Karadeniz- Akdeniz Yolu, Ordu'ya sınıf, çağ atlatacak bir yol." dedi.

Yavuz, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, kentte tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi.

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında ise projesi çizilen Karadeniz- Akdeniz Yolu'na ilişkin çalışmaları da değerlendiren Yavuz, yol çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Projede toplam 15,1 kilometre uzunluğunda 25 tünel bulunduğunu bildiren Yavuz, "Proje bittiğinde yaklaşık 1 milyar 300 liraya mal olacak. Karadeniz- Akdeniz Yolu, Ordu'ya sınıf, çağ atlatacak bir yol. Biz böyle bakıyoruz. Bu konuyla ilgili daha fazla ödenek tahsis edilmesi noktasında gayret sarf edeceğiz." diye konuştu.

Heyelan gibi şartların yolda ek işlerin çıkmasına neden olduğuna dikkati çeken Yavuz, hükümetin de önem verdiği projeyi Ordu olarak takip ettiklerini dile getirdi.

Yavuz, ulaşımdaki yatırımların bitmesiyle kentte adeta devrim gerçekleşeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnşaatlar devam ediyor. Bugün Ordu'da devam eden ulaşım projeleri 3,5 milyar lira. Zaten 5,5 milyar lira civarında yatırım yapıyoruz ve 3,5 milyar lirası ulaştırma sektörüne ait. Çok önemli bir yatırım yapıyoruz. Arkadaşlarımız da güzel çalışıyor. Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İki yıl sonra göreceksiniz, inşallah bu şehir inanılmaz bir noktaya gelecek ama biraz daha sabretmemiz gerekecek."

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri ise Karadeniz Akdeniz Yolu'nun 2019 yılının sonu, Ordu Çevre Yolu'nun ise 3 ay sonra tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Abdülaziz Karadeniz Akdeniz Ordu Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title