Haberler

Ordu'da Yerel Yönetimler

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, Bacaklarına Takılan Ağaçların Birikip Set Yapması Sonucu Tabakhane Deresi'nden Akan Suyun Taşmasına Yol Açarak Sel Felaketi Yaşatan Köprüler Yıkılarak Yerine Yenisi Yapılacak.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, bacaklarına takılan ağaçların birikip set yapması sonucu Tabakhane Deresi'nden akan suyun taşmasına yol açarak sel felaketi yaşatan köprüler yıkılarak yerine yenisi yapılacak.

İlçede geçtiğimiz yıl 30 haziran tarihinde, aşırı yağışlar nedeniyle yüksek kesimlerden kopup, akan sularla sürüklenen ağaçlar tabakhane deresi üzerinde bulunan köprülerin bacaklarına takılıp birikerek suyun denize akışına engel oldu. Köprülerin bulunduğu bölgeden etrafa aşan sular, sel felaketine neden olurken; selde birçok ev ve iş yeri sular altında kalmış ve ilçede trilyonlarla ifade edilen büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. Bunun üzerine Ünye Belediye Başkanlığı'nın başlattığı çalışmada İpekyolu ile Bayramca Mahallesi'ne araç ve yaya geçişini sağlayan bacaklı köprülerin yıkılarak yerine yapılacak bacaksız köprüler ihalesi bir süre önce yapıldı. Bu iki köprü yıkım çalışmaları başlarken ilk olarak demir korkulukları oksijen kaynağı ile kesilerek alınıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Telcioğlu ile çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleri ile sohbet eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, “Sel felaketini kader olmaktan çıkarmak istiyoruz. Yıkılacak bu köprüleri kullanan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bir süre bu köprüleri olmayacak. Ancak yaya geçişi için suni tedbirler alacağız. En kısa sürede de bacaksız köprülerimizin yapımı tamamlanarak hizmete açacağız. Bu çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Bu arada, Ünye'nin kenar mahalleleri olan Bayramca ve İpekyolu Mahallesi'nin komşu mahallesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nin ilçe merkezi ile bağlantısını sağlayan Devlet Sahil Yolu'nun Tabakhane Deresi üzerinde geçtiği kısım haricinde iç kesimde bacaksız bir köprüsü bulunuyor. Diğer taraftan İpekyolu Mahallesi'nin dere yatağına göre yukarı sınırında kalan Saca Mahallesi'nde yine bir köprü bulunuyor.

(OU-SA)

25.01.2007 18:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title