Haberler

Obama Telefon ve İnternet Takibini Savundu

Güncelleme:

ABD Başkanı Obama: "Mahremiyet ile ulusal güvenlik arasında doğru dengeyi kuruyoruz."

Obama, yönetim olarak, mahremiyet ve sivil özgürlükler ile ulusal güvenlik arasında "doğru dengeyi" kurduklarına inandığını savundu. Obama ayrıca "İnternet takibinin Amerikan vatandaşı ve ABD 'de yaşayanları kapsamıyor.'' dedi.

''BİZİ İZLİYOR MUSUNUZ'' SORUSU

ABD'nin California eyaletinde katıldığı bir etkinlikte Obama, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) ülke içi telefon kayıtlarını ve Google, Microsoft ve Facebook gibi Amerikan teknoloji şirketlerinin, kullanıcılarının uluslararası internet trafiğini takip altına aldığı programlarla ilgili bir soruyu da yanıtladı.

''BAZI SEÇİMLER YAPMAK ZORUNDAYIZ''

Obama,  "Şunu anlamak önemli: hem yüzde 100 güvenliğe hem de yüzde 100 mahremiyet ve sıfır rahatsızlığa aynı anda sahip olamazsınız. Toplum olarak bazı seçimler yapmak zorundayız" dedi.

''TERÖR SALDIRILARINI ÖNLEMEK İÇİN YARDIMCI''

"Makul bir müdahale" şeklinde nitelendirdiği söz konusu programların, terör saldırılarının önlenmesine yardımcı olduğunu ve limitini aşmaması için çok sayıda koruyucu tedbirler içerdiğini vurgulayan Obama, bu programların federal yargıçlar ve Kongre tarafından denetlendiğini ve tüm Kongre üyelerinin bilgilendirildiğini söyledi.

''GÜVENMİYORSANIZ SORUN VAR''

Obama, "Eğer insanlar, anayasaya, yargı sürecine ve hukukun üstünlüğüne uygun hareket ettiğimize dair, sadece yürütme organına değil, aynı zamanda Kongre'ye ve federal yargıçlara da güvenemiyorsa, o zaman burada bazı sorunlarımız var demektir" diye konuştu.

''KİMSE TELEFONLARINIZI DİNLEMİYOR''

Barack Obama, Amerikalılara,  "Hiç kimse sizin telefonlarınızı dinlemiyor. Bu program böyle bir şey değil. İstihbarat camiasının yaptığı iş, telefon numaralarına ve görüşmelerin süresine bakmak. Kişilerin adlarına, görüşmelerin içeriğine bakmıyorlar. Bu 'metadata' denilen üst veriyi inceleyerek, terör eylemine karışabilecek kişiler hakkında potansiyel ipuçları tespit edebiliyorlar" diye seslendi.

TELEFON VE İNTERNET TAKİBİ SKANDALI

ABD'de geçtiğimiz günlerde Pentagon'a bağlı NSA istihbarat örgütü telefonları dinlendiği ortaya çıkmıştı.

Ardından ise Federal Soruşturma Ofisi'nin (FBI) son 6 yıldır Facebook, Youtube, Apple, Microsoft, Google gibi 9 büyük internet sitesine girenler ile e-mail yazışmalarını takip ettiği ifade edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Microsoft Facebook Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title