Haberler

Nemrut'un maskotu kardeş ayılardan biri kayıp

Güncelleme:

- Nemrut'un maskotu kardeş ayılardan biri kayıp Geçen sene ziyaretçilerin ilgi odağı olan yavru ayılardan birinin kayıp olması, ölmüş ve ya öldürülmüş olabileceği düşünülüyor Bitlis'in Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan ve dünyanın ikinci Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut...

- Nemrut'un maskotu kardeş ayılardan biri kayıp

Geçen sene ziyaretçilerin ilgi odağı olan yavru ayılardan birinin kayıp olması, ölmüş ve ya öldürülmüş olabileceği düşünülüyor

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan ve dünyanın ikinci Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan kardeş ayılardan birinin kayıp olması, ölmüş veya öldürülmüş olabileceği iddiası üzerinde duruluyor.

Doğal güzelliğiyle bölge halkının yanı sıra turistlerin de en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Nemrut Dağı ve Krater Gölü, geçen yıldan bu yana burada yaşayan iki yavru boz ayıyla da dikkat çekiyordu. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü civarında yaşayan kardeş ayılardan biri kayıp diğeri ise oldukça zayıf ve beslenememiş durumda olması dikkat çekiyor. Çetin geçen kış mevsiminden sonra tekrar doğaya çıkması beklenen ayılardan sadece biri görünürken, diğerinin ise öldürülmüş olabileceği düşünülüyor.

Bitlis Doğa Spor Kulübü Başkanı Abidin Aroboğa, üyeleri ile birlikte Nemrut Krater Dağı ve gölüne düzenlemiş olduğu trekking yürüyüşünde kardeş ayılardan sadece birini gördüklerini, diğerinin ise öldürülmüş olabileceğini söyledi. Gördükleri ayıyı cep telefonu ile görüntüleyen Araboğa, ayının geçen yıla nazaran aç kaldığı için daha da saldırgan olduğunu söyledi. Araboğa, "Bitlis Doğa Sporları Kulübü olarak her hafta doğada yaptığımız gerek trekking gerekse kamp gibi değişik doğa sporları etkinlikleri yapmaya devam ediyoruz. Bu hafta Nemrut Krater Gölü'nde yoğun çadır kamp programımız vardı. Nemrut denince aklımıza Nemrut ayısı gelir. Özellikle iki yavru boz ayı gelir. Geçen sene defalarca karşılaştığımız ve yavru oldukları için tehlike arz etmeyen yavru ayılar halkın ziyaretçi akınına uğramıştı. Bu sene de aynı güzellikleri yaşamak isterdik ama iki boz ayı artık tek bir tane olarak görünmeye başlamıştır ve çok zayıf olduğu görülmektedir. Kulaktan kulağa dolaşan fısıltılar öldüğü veya öldürüldüğü yönündedir. Bu haftaki kampımıza akşam üstü yine tek bir yavru boz ayı geldi ve geçen seneye göre çok zayıf ve bir o kadar tehlikeli ve saldırgan olduğunu gördük. Yine insanlara yakınlaşması, ekmek ve piknik artıklarıyla beslenmeye başlaması bizi açıkçası tedirgin etti. Bu yıl yine ziyaretçi akınına uğrayacak gibi görünen ve artık yavru bir boz ayı olmadığı, kesinlikle insanlar için tehlikeli bir ayı olduğunu ve oraya giden ziyaretçi ve piknikçilerin çok dikkatli ve bir fotoğraf uğruna fazla yaklaşmamaları gerektiğini, hatta ve hatta hiç yaklaşmamalarını özellikle tavsiye ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tatvan Bitlis Nemrut Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title