Haberler

    Muammer Ceylan: Peşinatta Alt Sınır Yok, 70 Aya Varan Vadeler Var

    projemlak.com'un sorularını cevaplandıran Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, Ceylan İnşaat olarak müşterilerini bankalara yönlendirmediklerini ifade etti.

    Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan projemlak.com"a özel açıklamalarda bulundu. Ceylan İnşaat olarak 2018"de Mecidiyeköy, Topkapı ve Levent"te yeni projelere imza atacaklarını belirten Ceylan bu projelerle ilgili çarpıcı bilgiler de paylaştı.

    Zer Mecidiyeköy projesinde lansmana özel metrekare başına 8 bin liralık bir fiyat belirlediklerini sözlerine ekleyen Ceylan, konut almak isteyen vatandaşları bankalara mahkum etmediklerini ve kişinin elindeki toplu parayı peşinat sayarak senetle konut satışı yaptıklarını söyledi.

    İşte Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan"ın projemlak.com"a yaptığı o özel açıklamalar...

    Son projeniz Zer Muhteşem Yeni Yıl konutlarında satışlar ne durumda?

    Şuanda Ceylan İnşaat olarak bizim kentsel dönüşün projelerinde 3 bin konut yapıyoruz. Toplamda 7 tane projemiz var. Bunlardan birisi de Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları. Bu projemizde 200 konut bulunuyor ve zannediyorum şuan yüzde 80"ini satmış durumdayız.

    PEŞİNATTA ALT LİMİT YOK, 70 AYA VARAN VADELER VAR

    Satışlarınızda nasıl bir ödeme yöntemi izliyorsunuz?

    Biz Ceylan İnşaat olarak satışlarımızı banka aracılığıyla yapmıyoruz. Biz müşterilerimizi bankaya yönlendirmiyoruz. Bankaların kredi oranlarının yükselmesi ya da alçalması bizim müşterilerimizi ilgilendirmiyor. Piyasada şöyle bir algı var: "Bu banka kredileri ne zaman düşecek, konut satışları durdu" deniliyor. Ben de diyorum ki "Konutları illa bankayla mı satmak zorundayız? Gelin kendi imkanlarımızla satalım."

    Biz tüm projelerimizde şirket senediyle çalışıyoruz. Kişinin ne kadar peşinatı varsa yüzde oranı koymadan bunu kabul edip 60-70 ay vade yaparak senetle ödeme alıyoruz.

    Yeni bir projeniz başlıyor. Zer markasını şimdi de Mecidiyeköy"e taşımaya hazırlanıyorsunuz. Bu konuda da biraz bilgi verebilir misiniz?

    Zer biliyorsunuz altın demek. Biz 2017 yılından sonra kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Altın değerinde olan İstanbul"un merkezi yerlerinde projeler yapıyoruz. Bunlardan birisi de Mecidiyeköy. Diğer projelerimizi ise Levent, Kartal, Göztepe, Tuzla ve Topkapı"da yapmayı planlıyoruz. Bu bölgelerin altın değerinde olmasından dolayı da Ceylan İnşaat "Zer" adını markalarına taşıyor.Zer Mecidiyeköy projemiz Trump Tower"ın hemen yanında, E-5"e yürüyerek 5 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Lansmana inşallah önümüzdeki aylarda çıkacağız. Yüzde 30 peşin, 60 ay banka ve faiz olmadan vade yaparak lansmana özel olarak da metrekare başına 8 bin liralık bir fiyatla satışa çıkmayı düşünüyoruz.

    Peki Zer Mecidiyeköy"de daire tipleri ne şekilde belirlendi?

    Zer Mecidiyeköy"deki daire tiplerimiz 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak değişiyor. Biliyorsunuz toplumumuz eskiden büyük dairelerde oturmayı severdi, aileler kalabalıktı. Artık maalesef bira Avrupalılaşıyoruz. Kimse ailesiyle birlikte oturmuyor. Bekar da olsa kızlar ve erkekler işlerine yakın olsun diye daha ufak dairelere gidiyorlar. O yüzden 2+1 daireler daha çok talep görüyor. Bizde o tipte daireler üretiyoruz.

    "TÜRKİYE"NİN YÜZDE 60"I KREDİ ALAMIYOR"

    Emlak Konut GYO ile işbirliği yapan firmalar 84 ay sıfır faiz uygulamasına geçtiler. Sizde bu tarz bir kampanya var mı?

    Ceylan İnşaat olarak bizler 101 ay sıfır faiz ile satış yaptık. Şuan 72 ay vade ve sıfır faiz ile satışlar yapıyoruz. Banka masrafı, dosya masrafı ve vade farkı yok. Arkadaşlar gelecekler "Ben daire almak istiyorum" diyecekler ve elinde olduğu kadar peşinatı verecekler. Ben de onları daire sahibi yapacağım.

    Biz insanlara dokunuyoruz. Birebir muhatap alarak, onların isteklerine cevap vererek daire satışları yaptığımız için bir sıkıntı yaşamıyoruz. Banka faizlerinin düşmesini beklemiyoruz. Çünkü öyle bir derdimiz yok.

    Bir de Türkiye"de şöyle bir durum var: Ülkemizde kredi çıkan insanların sayısı yüzde 40"ı geçmez. Bütün projeler o yüzde 40 insana daire satmak için uğraşıyor. Geride kalan yüzde 60"lık kesim, yani kredi çıkmayan ama borçlarını ödeyebilecek olan kesim daire sahibi olmuyor. İşte Ceylan İnşaat bu büyük kitleyi düşünerek insanları daire sahibi yapmak için çalışıyor.

    "2018, 2017"DEN DAHA İYİ OLACAK"

    2018 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gayrimenkul sektörü için bir tahmininiz var mı?

    Ben 2018"in geçmiş yıllara oranla daha iyi geçeceğini ve sektörün rekor kıracağını düşünüyorum. 2016 yılında "Bu yıl rekor yılı olacak" demiştim. 2016 yılı 2015"e göre rekor kırdı ve 1,5 milyon konut satıldı. 2017 için de yine aynı şeyi söylemiştim. Gerçekten 2016"ya göre güzel bir sonuç alındı. Türkiye büyüyor. Türkiye büyüdükçe de konut sektörü de bundan etkilenecektir.

    Gayrimenkul sektörü için 2018 yılında yeni bir kampanya ve yeni bir heyecana ihtiyaç var mı"Bizim yeni yılda Çin ile ilgili bir kampanyamız olacak. Biliyorsunuz Çin 2018 yılını "Türk Yılı" ilan etti ve Çin Türkiye"de 3 tane banka açtı. Bu da Çin"in Türkiye"de önemli bir yatırım hamlesi yapacağı anlamına geliyor. Çin, 1.5 milyar nüfuslu, ekonomik olarak çok güçlü olan bir ülke ve de Avrupa"ya açılmak istiyor. Bunun kapısı da Türkiye. Biz bu yıl Çin"de bir kampanya yapacağız. Çinlilere "Gelin ikinci eviniz Türkiye"de olsun" diyoruz.

    Bu nasıl bir kampanya olacak?

    Konut satışıyla ilgili ve bunu teşvik edici bir kampanya olmasını hedefliyoruz. Biliyorum ki Çinliler Türkiye"yi çok seviyor ve muhafazakar insanlar. Birçok kültürümüz Çinlilerle tutuyor. Onların Türkiye"de 2018"den itibaren ciddi yatırımlar yapacağını düşünüyorum.

    Konut kredilerine bakınca çok yüksek faiz oranlarını görüyoruz. Bu oturum amaçlı ev alanları engelliyor. Sektör bu engeli sizce nasıl aşacak?

    Türkiye"deki konut sektöründe 500 bin liraya kadar olan daireler iyi oranlarda satılıyor. Orta kesim dediğimiz karı-koca çalışan ailelerin bütçeleri bu daireleri alabiliyor. Ancak banka kredisiyle bu para ikiye katlanıyor. Bunu ödemek çok zor. İnsanlar konut alıyor ancak yarısını da bankayla paylaşıyor. Faizlerin yüksek olması çok rahatsız edici bir durum. Bu durumu Sayın Cumhurbaşkanımız düzeltmeye çalışıyor ama mevcut ekonomik şartlar buna çok uygun değil. Ama şirketler illaki bankayla konut satmak zorunda değil. Kendi imkanlarımızla satış programı yapıp bu şekilde yolumuza devam edebiliriz.

    "CEYLAN İNŞAAT"TAN YENİ PROJELER..."

    Peki Ceylan İnşaat olarak 2018"deki yeni projelerinizden biraz daha söz edebilir misiniz?

    Ceylan İnşaat olarak 2018 yılı içinde Topkapı, Mecidiyeköy ve Levent projelerimizin lansmanını yapmayı planlıyoruz. Bunun arkasından 5-6 projemiz daha var. Ama bunlar 2020"ye kadar yayılıyor. Toplam 850 konutluk "Zer Göztepe" projemiz var mesela. Kiptaş bize burada taşeronluk yapıyor. Tuzla Marina"da da bir projemiz var. Bu proje için de 2019-2020 gibi lasnmana çıkmayı düşünüyoruz.

    Orta gelirliye yönelik projeleriniz var mı?

    300-500 bin liraya kadar olan daireleri çok yaptık yapıyoruz da. Orta gelirliler bu rakamlarda daireler alıyor. Biz diyoruz ki "700-800 bin liralık daireler alın." Çünkü banka faizi yok. Bankaya zaten faizle birlikte bu parayı ödeyeceksiniz. Ceylan İnşaat"e gelirseniz lokasyonu daha güzel ve daha kaliteli daireyi aynı fiyata almış oluyorsunuz.

    Konut almak isteyen vatandaşlara neler tavsiye edersiniz?

    Konut alacaklar bir kere daire alacakları şirketi iyi öğrenmeleri lazım. Çünkü çok sayıda konut şirketi var. Bu alanda gerçek inşaatçı olanlar da var. Kendi mesleğini bırakıp inşaat sektörüne giren arkadaşlar da var. İkinci kulvardaki şirketler maliyetleri yüksek tuttukları için başarısız olabiliyorlar. Şirketleri iyi tanısınlar, gerçek anlamda bu işi yapanlarla temas kursunlar.

    "YÜKSEK AİDAT SORUNUNU SİTE SAKİNLERİ ÇÖZEBİLİR"

    Yüksek aidat problemi son zamanların bir handikabı. Bu sorun neden var ve sizce nasıl aşılır?

    Site yönetimi bir iş sektörü haline geldi. Birçok profesyonel firmalar site yönetimi yapıyor. Bu bir rant halini aldı. Site yönetimi, sitenin ihtiyacı olan işler için bir aidat toplanması ve o paranın o işlere harcanmasıdır. Şimdi öyle değil. 100 liralık iş için 200 lira toplanıyor. Çünkü bu bir iş haline geldi. Sonuş olarak bu sorun sitede yaşayan insanların alacağı kararla düzelecek bir konu.Bizler her yapmış olduğumuz sitede en az 3 sene yöneticilik yaparak orada bir sistemi oturtmaya çalışıyoruz. Biz o binada oturan ehil kişilerden site yönetimi tespit ederek, sitede yaşayanların onların vasıtasıyla işlerini yapmalarını uygun görüyoruz. Bizim sitelerimizde bu yönde profesyonel bir sistem yok. Ama "Sitede bu işler profesyonel olarak yapılsın" derseler yüksek bir maliyetle karşı karşıya kalacaklar.

    Konut fiyatlarında bir düşüş bekliyor musunuz?

    Konut fiyatlarında düşme yaşanmaz. İstanbul"daki konut fiyatları yüksek ama biz Türkiye"yi değil hep İstanbul"u konuşuyoruz. İstanbul belki Türkiye"yi temsil ediyor ama 81 tane ilimiz var. İstanbul"un dışındaki konut fiyatlarına bakacak olursak düşük olduğunu görürüz. Örneğin Şanlıurfa"da 200-250 metrekarelik büyük dairelerin metrekaresini 1.500 liradan satılıyor. Bence çok uygun. Çünkü bunun zaten maliyeti 800 liradır 1000 liradır. Ama İstanbul"da konutların metrekaresi 15 bin lira, 10 bin lira. Maliyeti ise 2000 lira 3000 lira. Ama maalesef İstanbul"daki konut fiyatları çok yüksek. Ancak dünyadaki diğer mega şehirlere bakacak olursanız İstanbul"daki fiyatlar yine de düşük kalıyor. İstanbul farklı bir şehir. Burada yaşamak bir ayrıcalık demek ki ve bunun ağır da bir bedeli var.

    Ceylan İnşaat "Türkiye Altın Marka Ödülleri"nde yılın inşaat markası seçildi. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

    Bütün sektördeki arkadaşlar ve tüm Türkiye"de iş yapan işadamları ve halkımız önce ülkemiz ve milletimiz için, bayrağımız için çalışmak zorunda. Etrafımızda çok vahim düşmanlarımız ve bizi parçalamak isteyen insanlar var. Bizim önce birlik ve beraberliği tesis etmemiz lazım. El ele tutuşmamız lazım. Sona da marka projeler üreterek milletimize hizmet etmemiz gerekiyor. Her şey para değil. Para mutluluk getirmiyor. Önemli olan güzel projeler üretip paylaşmaktır. Ben bütün arkadaşların güzel projeler üretip, para odaklı çalışmadan aynı zamanda da insanlarla paylaşmalarını bekliyorum.

    Eklemek istediğiniz başka bir konu var mı?

    Biz Ceylan İnşaat olarak misyonumuz da "Önce insan" diyoruz. Önce insana önem vermek lazım. Biz "Her sattığımız daire bir dost demektir" diyoruz. Çünkü bir siteyi bitirip arkamızı dönüp gitmek istemiyoruz. O sitedeki tüm insanlarla kardeşçe ve dostça ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz.

    Sümeyra KIRCA- projemlak.com

    Kaynak: Projemlak / Ekonomi

    Çin Halk Cumhuriyeti Mecidiyeköy İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title