Haberler

Mtso Başkanı Şerafettin Aşut: "Şaman'ın Hizmetlerine Kaldığı Yerden Devam Edeceğiz"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Başkanı Şerafettin Aşut, Mtso Başkanlığı'nın Bir Bayrak Yarışı Olduğunu Belirterek; "Yönetim Kurulu Olarak Benim ve Çalışma Arkadaşlarımın Birinci Önceliği Kadri Şaman'ın Kaldığı Yerden Devam Ederek, Mtso'nun Daha Güzel Bir Mersin İçin Çalışmaya Devam Etmesini Sağlamaktır" Dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Başkanlığı'nın bir bayrak yarışı olduğunu belirterek; "Yönetim kurulu olarak benim ve çalışma arkadaşlarımın birinci önceliği Kadri Şaman'ın kaldığı yerden devam ederek, MTSO'nun daha güzel bir Mersin için çalışmaya devam etmesini sağlamaktır" dedi.

Kadri Şaman'ın vefatının ardından MTSO Başkanlığı'na seçilen Aşut, MTSO olarak hedeflerinin merhum Şaman'ın öngördüğü şekilde Mersin için çalışmaya devam etmek olduğunu söyledi. Şaman'ı çok erken ve çok talihsiz bir şekilde kaybettiklerini belirten Aşut, "Bu, çok büyük bir kayıp bizler için. Kadri Şaman, ilin en büyük sivil toplum örgütünün başındaydı. En çok istediği şey, Mersin'e küçükte olsa bir hizmetinin dokunmasıydı. Her zaman Mersin ve Mersinli için en iyiyi ve en güzeli istedi. Bu yüzden kim olursa olsun tartışmaya girmekten korkmadı. İnandığı şeyler uğruna savaşmaktan kaçınmadı. Mersin'i ilgilendiren birçok projenin altında onun imzası vardır. Bütün bunları yaparken istediği tek şey vardı; Mersin için en güzeli istemek. İşte bu amaç doğrultusunda ben ve arkadaşlarım da MTSO yönetimi olarak Kadri Şaman'ın aziz hatırası önünde üstümüzdeki sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

Başkanlığın bir bayrak yarışı, daha iyiye, daha güzele ulaşmanın çabası olduğunu ifade eden Aşut, "Şaman'ın ardından geldiğim başkanlık görevindeki birinci önceliğim onun hedeflerine ulaşmak için çaba göstermek olacaktır. Kurumları kalıcı yapan kişilerin yaptıkları çalışmalardır. MTSO 122 yıllık ömründe Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılma sürecine tanıklık etti. Birinci Dünya Savaşı'nın acılarını, Kurtuluş Savaşı'nın sevincini yaşadı. Cumhuriyetle birlikte yepyeni bir sayfa açıp, ticaretiyle, yaşam tarzıyla, sosyal ve kültürel yapısıyla Mersin'in Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri olmasına öncülük etti. MTSO tarihi aynı zamanda Mersin'in ve Türkiye'nin son 100 küsur yıllık hikayesidir. MTSO'nun tarihi, savaş yenilgisinin, acı ve hüzünlerin, Kurtuluş Savaşı zaferinin, ekonomik kalkınmanın sevinciyle yoğrulmuştur. Bütün bunları içinde barındıran, kentin belleği durumundaki bir kurum olarak hedefimiz Mersin'i sanayisiyle, ekonomisiyle marka kent yapmaktır. Hedefimiz, bir dünya kenti oluşturmaktır. Eminim ki, Kadri Şaman'a göstereceğimiz en büyük vefa da bu olacaktır. Bizler Mersin'i marka yapmak istiyoruz, kültür ve turizm kenti yapmak istiyoruz. Mersin'i Kadri Şaman'ın görmek istediği bir kent haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

1960 Eskişehir doğumlu olan Aşut, ilkokul, ortaokul ve liseyi Mersin'de tamamladı. İTÜ. Mühendislik Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nü, o dönemde yaşanan siyasi olaylar nedeniyle yarım bıraktı. 1978 yılında kurduğu şahıs firmasıyla iş dünyasına adım atan Aşut, 1983 yılından bu yana da Aşut Fiberglas Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile iş hayatına devam ediyor. Mersin Organize Sanayi Bölgeleri Kullanıcılar Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Aşut, evli ve 2 çocuk babası.

(HK-HK-Y) 18.06.2008 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title