Haberler

Mskü'nün Maskot İsmi "Bilgecan" Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin maskotu olarak belirlenen carette caretta'nın ismi yapılan değerlendirmeler sonucu "Bilgecan" oldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin (MSKÜ) maskotu olarak belirlenen carette caretta'nın ismi yapılan değerlendirmeler sonucu "Bilgecan" oldu.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Rektörlük Senato Salonu'nda gazetecilere yaptığı açıklmada, MSKÜ ile özel bir danışmanlık şirketinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda üniversitenin maskotunun caretta caretta olarak belirlendiğini hatırlattı.

Maskot seçilen caretta caretta'ya isim bulmak amacıyla "Bilgi, sevgi ve hayal ortağınızın adı ne olsun" sloganıyla sosyal paylaşım sitesi üzerinden yarışma düzenlediklerini belirten Harmandar, "Yarışmaya 217 kişi 400 isim ile başvurdu. Seçici kurul tarafından Efe, Bilgecan, Kerata, Bilge, Musto, Efecan, Dosba, Carettacan, isimlerinden üniversitemizin maskot ismi Bilgecan olarak belirlendi" dedi.

Harmandar, öğrencilerin ve çalışanların üniversite ile duygusal bir iletişim kurması açısından da maskotun önem taşıdığını dile getirerek, maskot isminin belirlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Marmaris Turizm Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, Rektör Harmandar'a çevresel değerlere önem vermesi nedeniyle Teşekkür Belgesi verdi.

Programda maskot ismini öneren Süleyman Erdem, Metin Menekşe ve Yücel Kaya'ya hediyelerini Rektör Harmandar ile Dalyan Belediye Başkanı Akif Sarı ve Filiz Ersan verdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title