Haberler

Milletvekili Fendoğlu'ndan Gaziler Günü Mesajı

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Fendoğlu, mesajında, Türk milletinin asil, yüce ve bağımsızlığı seven bir millet olduğunu, hiçbir şart altında esareti ve kısıtlanmayı kabul etmediğini ve bu nedenle birçok savaşa girmek durumunda kaldığını hatırlattı.

Cesur Türk milletinin vatanı uğruna savaştığını ve buradan şehit veya gazi olarak çıktığını belirten Fendoğlu, şehit ve gazilerin tarih boyunca kahramanlıklarıyla anıldığını kaydetti.

Canını ve gençliğini, devleti için feda etmek üzere muharebe meydanına karşılıksız süren gazilerin daima devletin emrinde olduğunu kaydeden Milletvekili Fendoğlu, "Tüm dünya asil Türk askerinin şerefli ve onurlu bir şekilde savaştığını çok iyi bilir. Gaziler ve şehit olan askerler bu ülkenin toprağı, dili, bayrağı, dini ve milli değerleri için savaşmıştır. Bu yüzden bir an bile düşünmeden canını hiçe sayarak savaşmış olan askerlerimize şükran borçluyuz. Gazilere olan sevgi ve saygı kişinin kendine ve vatanına olan saygısıdır." ifadelerini kullandı.

Vatan uğruna canını hiçe sayan gazilerin sorunlarını çözmenin kendilerinin görevi olduğunu belirten Fendoğlu, mesajında, şunlara yer verdi:

"Malul sayılmayan gazilerimizin mağduriyetini gidermek için Milliyetçi Hareket Partisi olarak var gücümüzle çalışacağız. Gazilerimizin özlük haklarının korunması ve iyileştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Süreç gazilerimizin lehine dönene kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Politika Haberler

title