Haberler

MHP'nin Denizli Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu anımsatarak, "Milletimiz için 13 talihsiz yıl geçmiştir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu anımsatarak, "Milletimiz için 13 talihsiz yıl geçmiştir. 13 kaybedilmiş sene karşımızdadır. Rezaletler kepazelikler ve talanlarla geçen 13 yıl ömrümüzden çalınmıştır" dedi.

Bahçeli, partisince Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Adaleti sağlamak, hukuku tesis etmek, milli ve manevi değerleri ayağa kaldırmak" için Denizlililerin kendileriyle yürümesini istedi.

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Bahçeli, şu görüşleri savundu:

"Milletimiz için 13 talihsiz yıl geçmiştir. 13 kaybedilmiş sene karşımızdadır. Rezaletler, kepazelikler ve talanlarla geçen 13 yıl ömrümüzden çalınmıştır. Şimdi kalkmış saraydaki bir yandan, boynuna davul asılmış tokmağı, 17-25 Erdoğan'ın elinde bulunan zat diğer yandan kulak verin bakın ne diyorlar? 'Zenginleştik, kalkındık, refahı bütün yurda yaydık, vatanı imar ettik, açı doyurduk, çıplağı giydirdik, işsize iş verdik' diyorlar. İddiaları bunlardır. Bunların devri saltanatında, birilerinin zenginleştiği çok doğrudur. Birilerinin ceplerini doldurduğu açık bir gerçektir. Birilerinin harama el uzattığı, birilerinin yetimin hakkını çaldığı, birilerinin boğazından haram lokmaların indiği kesindir. Bunlara asla itirazımız yoktur. Bizim de anlatmaya çalıştığımız zaten budur."

Alandakilere, "Bu zenginlik sizlere nasip oldu mu, cebiniz borçtan kurtuldu mu, kredi tuzağına düşmeden yaşayabiliyor musunuz?" diye soran Bahçeli, şunları kaydetti:

"Madem ki bunlara siz sahip olmadınız, madem ki zenginleşen siz değilsiniz, madem ki 'bende para yok' diyorsunuz, sorarım sizlere, bende yoksa, sizde yoksa para kimin cebindedir? Paralar, milli servet kimin haram lokmasındadır? 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıktığı söylenen milli gelir kimin kursağındadır. Sizin hakkınız, yetimin hakkı, biçare kulların hakkı hangi haramzadelerin saraylarındadır, kimin yatak odalarındaki para kasalarının içlerindedir? Ayakkabı kutularında deste deste haram bulunmuştur. Vakıf adı altındaki yüzdelik tahsilat bürolarından yığın yığın kara para çıkmıştır. Bu soygun çeteleri için helal haram fark etmemiştir. Hani her felakete ağızlarına sakız yaptıkları 'fıtrat' kelimesi var ya, ben de bunlara, bunların ahlaksızlarına, ahlaksızlıklarına aynı şeyi söyleyeceğim. Bunların harama yeltenmeleri fıtratlarında vardır, mizaçları haramdır."

-"Tercih sizindir"

Bahçeli, Türkiye'nin dış borcunun 400 milyar doları aştığını, her vatandaşın yabancılara 10 bin dolar borçlu olduğunu, doğan her çocuğun borçla dünyaya geldiğini öne sürdü.

Kişi başına düşen gelirin 10 bin doların altına indiğini iddia eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Ya memleketin bir yanında kalkınma adı altında düzmece ihalelerle milli kaynaklar birilerine peşkeş çekilmiştir ya ar haya perdesi yırtılmış namustan eser kalmamış bir haramzadenin gizli hesaplarına milli servet eklenmiştir ya da israf abidesi, istismarın anıtı olan saray müsveddeleri ile saraylı bozuntularının hak hukuk tanımaz vicdansızlığı her şeyi yemiş yutmuştur. Parayı çalan onlar, borcu ödeyecek olan sizsiniz. Borcu yapan onlar, bedelini ödeyecek yine sizsiniz. Cebini dolduran onlar, aç açık gezecek olan yine sizlersiniz. Tıkınarak doyacak olanlar, masadan aç kalkacak olan sizlersiniz. Onların banka hesaplarına oluk oluk haram girerken, ucu ucuna yaşayacak olan maalesef her zaman sizler olacaksınız. Tercih sizindir. Bu helal ile haram kadar birbirinden ayrı iki kutuptur. ya önünüze uzatılmış bir lokma ekmeğe rıza göstereceksiniz ya da 'yeter artık nerede benim hakkım' diyerek ayağa kalkacaksınız. ya kalkınma, zenginleşme hikayelerini dinleyerek uykuya devam edeceksiniz ya da 'hayır' kararıyla soyguna haksızlığa ve ahlaksızlığa dur diyeceksiniz."

İnançlı kadrolarla başlattıkları yürüyüşte, tüm Türkiye'ye "Bizimle yürü" dediklerini ifade eden Bahçeli, "Biliniz ki milliyetçi hareket bir kez koşmaya başlarsa duracağımız tek yer arsızın, uğursuzun, haramzadenin denize döküleceği yer olacaktır" ifadesini kullandı.

-"Alkışçıların düştükleri acıklı manzaralardan ibret alınız"

Bahçeli, önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş seçmenlere bu seçimde MHP ile yürüme çağrısında bulunarak, "AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için milletin için vatanın için geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır, ümit, huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım. Atatürk'ün kurduğu partinin halini görünüz. Alkışçıların düştükleri acıklı manzaralardan ibret alınız. Çağrım, bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim. Boşuna zaman kaybetme. MHP senin yanındadır" diye konuştu.

(bitti)

Kaynak: AA / Yerel

devlet bahçeli ak parti türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title