Haberler

Mersin: Meü Tıp Fakültesi'nin Başarısı

- Mersin Üniversitesi (Meü) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esat Yılgör, 8 Yıl Önce 19. Sırada Tercih Edilen Meü Tıp Fakültesi'nin, Bu Yıl Tercih Sıralamasında 6. Sıraya Yükseldiğini Söyledi.

- Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esat Yılgör, 8 yıl önce 19. sırada tercih edilen MEÜ Tıp Fakültesi'nin, bu yıl tercih sıralamasında 6. sıraya yükseldiğini söyledi.

MEÜ Tıp Fakültesi'nde 2006-2007 öğretim yılı, bugün verilen açılış dersiyle başladı. Bu yıl 3'ü yabancı uyruklu 80 öğrencinin kayıt yaptırdığı fakültenin öğrenci mevcudu 370'i buldu.

Yenişehir Kampusu İstemihan Talay Konferans Salonu'nda verilen açılış dersi öncesinde bir konuşma yapan MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esat Yılgör, fakültenin kuruluşundan bu yana geçen 8 yılda çok önemli gelişme kaydettiğini söyledi. 24 öğrenciyle eğitime başladıkları fakülte 8 yıl önce 19. sıradan tercih edilirken, bu yıl 6. sıraya yükseldiklerini belirten Yılgör, gelişimin elde ettikleri başarıyla sağlandığını kaydetti. Yılgör, "Bunun en önemli kanıtı Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda aldığımız birincilik. 19. sıradan aldığımız öğrencilerimizi, 1. dilimden öğrenci kabul eden fakültelerin önünde 1. sıradan mezun ettik. Çabamız, öğrencilerimizle başarı çizgimizi daha da ileriye taşımaktır" dedi.

Yılgör'ün konuşmasının ardından, fakülteye bu yıl başlayan öğrencilere "Geçmişten Geleceğe Sağlık" konulu ilk dersi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nafiz Bozdemir verdi. Günümüzde ve gelecekte sağlık hizmetlerinin birey merkezli olacağını belirten Bozdemir, "Sağlıklı bir toplum yapısı için güven veren, etkili ve verimli sağlık hizmeti, kişi ya da hasta merkezli yaklaşım ile herkesin yararlanabileceği hakça bir sistem gerekiyor. Bu amaçların gerçekleşmesi için politika yapıcıları ile birlikte biz akademisyenlere, sağlık örgütleri, meslektaşlarımız ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği gerekiyor" dedi.

Sağlık ve davranışların etkileşimini irdeleyen Bozdemir, 10 ana ölüm sebebinden yüzde 50'sinin davranışlara bağlı olduğunu söyledi. Bu davranışlar içinde tütün ve alkol kullanımı ile bilimsel olmayan diyetin çok önemli yer tuttuğunu belirten Bozdemir, kanserlerin yüzde 75'inin de yanlış davranışlardan kaynaklandığını kaydetti.

(HK-MT-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title