Haberler

Mersin-Antalya Arası 4 Saate Düşecek"

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadüklerin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasının 4 saate düşeceğini belirtti.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadüklerin tamamlanmasıyla Mersin- Antalya arasının 4 saate düşeceğini belirtti.

Su, Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost ile kurumun yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

Liman-Hal Kavşağı'ndaki köprülü kavşağı inceleyip bilgi alan Su, bu kavşağın yan yollarını bu yıl açmayı planladıklarını, 2018'in ilk yarısında da köprüyü tamamen bitireceklerini söyledi.

Daha sonra merkez Toroslar ilçesindeki yaylalara giden Gözne Yolu'ndaki bölünmüş yol ve kavşak çalışmaları hakkında bilgi alan Su, işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Su, Mersin- Antalya arasındaki ulaşımı rahatlatacak Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapımı süren tünel ve viyadüklerde de incelemelerde bulundu.

Vali Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu projenin çok önemli olduğunu belirtti.

Mersin'in her alanda kalkınması için çalıştıklarını vurgulayan Su, şöyle konuştu:

"Bu yolun uzunluğu Çeşmeli otobanından çıktıktan sonra Antalya sınırına kadar toplam 227 kilometre. Bunun şu anda 193 kilometresi bölünmüş yol olarak hizmete açılmış durumda. Bu 227 kilometrelik yol üzerinde 27 tünel, 19 viyadük inşaatı var. Bu tünellerden 10'u tamamlandı. Birini de yakında hizmete açacağız. Viyadüklerden 2'si bitti, birinin yine açılışını yapacağız. Diğerlerinin çalışmaları devam ediyor. Bulunduğumuz alandaki 3 tüneli de 2018'in sonunda bitirip hizmete açmayı planlıyoruz. Mevcut yol trafik güvenliği açısından da dar. Bu çalışmalar bittiği zaman vatandaşımız çok rahat şeklide otobandan çıkıp bu yola girdiği anda Antalya'ya kadar keyifli bir sürüşle seyahatini gerçekleştirecek."

Su, Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin yaklaşık 3 milyar 600 milyon lira maliyetle yapımının devam ettiğini anlatarak, "Projenin tamamlanmasıyla Mersin-Antalya arasındaki yol yarı yarıya düşecek. Şu anda 8 saat süren yol 4 saate düşecek." dedi.

Karayollarının kent genelinde ihale edilmiş ve şu anda çalışmaları süren 34 projesinin bulunduğunu ifade eden Su, iki projenin de ihale aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title