Haberler

Mersin: 24 Temmuz Basın Bayramı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, basının çalışma koşullarının düzeltilmesinin görevlerini daha iyi yapmalarına imkan sağlayacağını söyledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, basının çalışma koşullarının düzeltilmesinin görevlerini daha iyi yapmalarına imkan sağlayacağını söyledi.

24 Temmuz, 'Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı'nı yazılı bir açıklama yaparak kutlayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, haber alma hakkının demokrasi ile yönetilen ülkelerde vatandaşların en temel haklarından biri olduğunu belirtti. Ulusal basının yanı sıra, vatandaşlarla yönetim arasında köprü görevi gören yerel basının da öneminin büyük olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, haber alma hakkını sağlayan basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sorunlara çözüm bulunmasının görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacağını ifade etti. Vali Aksoy, "Tek çabası halkın doğru ve hızlı şekilde haber almasını sağlamak olan basın çalışanlarımız, haber edinme yolunda büyük sıkıntılar yaşamakta, kimi zaman görevleri uğruna hayatlarını tehlikeye atmaktadırlar. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli ve daha çağdaş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o kadar önemlidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title