Haberler

Ünlerin Makyajlarını Yorumladı

Makyaj Alanında Türkiye Birinciliği ve Dünya Beşinciliği Olan, Ünlülerin Makyözü Gültekin Arı, Birçok Kadın Yıldızın Makyajda Abartıya Kaçtığını Söyledi ve Ekledi: Bülent Ersoy Simlerle Süslü Bir Çam Ağacı Gibi. Ebru Gündeş ve Seda Sayan Makyaj Güzeli. Yıldız Tilbe İse En Beterleri.....

MAKYAJ ALANINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ VE DÜNYA BEŞİNCİLİĞİ OLAN, ÜNLÜLERİN MAKYÖZÜ GÜLTEKİN ARI, BİRÇOK KADIN YILDIZIN MAKYAJDA ABARTIYA KAÇTIĞINI SÖYLEDİ VE EKLEDİ: BÜLENT ERSOY SİMLERLE SÜSLÜ BİR ÇAM AĞACI GİBİ. EBRU GÜNDEŞ VE SEDA SAYAN MAKYAJ GÜZELİ. YILDIZ TİLBE İSE EN BETERLERİ.....

Gültekin Arı 20 yıldır güzellik sektörünün içinde. İşe önce saç tasarımları yaparak başlamış ancak zamanla müşterilerinden gelen yoğun talebe dayanamayarak, makyaja ve kaş şekillendirmeye de el atmış. Kendisini bu yola çıkmaya teşvik edenleri utandırmamış. Makyaj dalında aralarında Türkiye birinciliğinin ve dünya beşinciliğinin de bulunduğu birçok başarıya imza atmış.

ÜNLÜLERLE ÇALIŞIYOR

Zamanla müşteri portföyü genişleyen Arı; bugüne kadar Bülent Ersoy'dan Hande Ataizi'ne, Nazan Şoray'dan Zeynep'e kadar birçok ünlüye makyaj yapmış. Arı ile çalışmakta olduğu saç tasarım merkezinde buluştuk ve yazın makyaj trendlerinden, magazin ünlülerin makyaj tarzlarına kadar her şeyi konuştuk....

* Siz ödüllü bir makyaj sanatçısınız...

Evet. CNR Expo'da düzenlenen uluslararası bir make-up yarışmasına katıldım. Charliston dönemindeki görselliği ve kültürü yansıtmamız gerekiyordu. 16 dakikada makyajı bitirerek, birinci oldum. Sonra Dusseldorf'ta 45 ülke arasında düzenlenen bir yarışmada dünya beşincisi oldum.

* Aldığınız derecelerden sonra müşterilerinizin arasına ünlüler mi eklendi?

Evet. Aslında önceden de, ufak çaplı da olsa ünlülerle çalışmaya başlamıştım ama dünya beşincisi olduğum yarışma, adımı duyurmam açısından çok etkili oldu.

* Türk kadınlarının makyaj alışkanlıklarını nasıl buluyorsunuz?

Çok makyaj yapmak, iyi makyaj yapmak demek değildir. Bizim kadınlarımız boya küpüne girmiş gibiler. Bir de herkes kıyafetiyle aynı renk makyaj yapıyor. Bu, büyük hatadır. Yüzde hafif gölgelendirmeler yapmak gerekir. Herkes göz yapısına uygun makyaj yapmalı, aksi taktirde benim görüntü ya da çevre kirliliği dediğim durum oluşuyor. Çok kötü manzaralar oluşuyor. Birinin yüzüne bakıldığında makyajı değil, yüzünün hatları göze çarpmalı. Doğallık şart!

* Bu yazın makyaj trendleri neler?

Makyaj trendleri saça göre değişiyor. Bu yaz saçlarda bakır, karamel ve platin renkleri çok moda. O yüzden makyajda da bakır, kahve ve oranj tonları revaçta. Gözler biraz daha ortada ve vamp olacak. Gözün içine siyah ve gri kalemler çekilecek. Bülent Ersoy'a müjde; simler yine çok moda! (Gülüyor) Bunları sayıyorum ama aslında bence, insana yakışan makyaj güzeldir. Kıyafet ya da saç rengine göre makyajı belirlemek beni rahatsız ediyor. Bence herkes saçta da, makyajda da, giyimde de kendine yakışanı tercih etmeli.

EBRU'NUNKİNDEN İSTİYORLAR

* Müşterileriniz en çok kiminki gibi makyaj istiyorlar?

Gelenlerin çoğu Ebru Gündeş makyajı istiyor. Gösterişli davetlere gideceklerinde ise Bülent Ersoy gibi simlere bürünmek istiyorlar. atv'nin haber spikeri Handan Güçyılmaz'ın makyajı da çok talep görüyor. Kendisinin makyajını ben de çok beğeniyorum. Çok doğru uygulanıyor.

* Ünlüler dünyasında makyajı en kötü olan kim?

Kesinlikle Yıldız Tilbe! Kaş şekli çok kötü. Fazla kahverengi yoğun makyaj yapıyor. Yıldız Tilbe çok çirkin bir kadın ama çok da popüler. Onu ele alıp, giyiminden makyajına hatta konuşmalarına kadar her şeyini değiştirmek istiyorum. Bu haliyle gerçekten görüntü kirliliği yaratıyor. Bir de nankör yani yapılan hiçbir makyajı taşıyamayan yüzler var. Mesela Ceylan.

* Bülent Ersoy'la da çalışmışsınız...

Ben kendisinin saçlarını yapmıştım, hiç makyaj yapmadım ona. Ersoy eskiden makyajını kendi yapar ve gözlerinin altını bembeyaz boyardı. Bu, bütün makyözleri çıldırtırdı. Bir de simsiyah kalem çekerek, o küçücük gözlerini hepten küçültüyordu. Bana kimsenin makyajını beğenmediğini söylüyordu. Aslında kendi yaptığı makyaj çok kötüydü. Şu an abartılı olsa da doğru bir makyaj uygulanıyor kendisine. Ebru Gündeş'le tanışmak yaradı ona. Şimdi de sim olayını abartıyor. Yüzüne bile sim sürüyor. Çam ağacı gibi süslü çıkıyor karşımıza. Onun saçlarını değiştirmek istiyorum ben. Gelsin, kahveye boyayıp platin balyajlar atayım.

* Ünlüler dünyasında kimlerin makyajlarını beğeniyorsunuz?

Ebru Gündeş bir makyaj güzeli. Kendisi aslında çirkin ama 'elmas yüz' dediğimiz yüz şekline sahip. Elmacık kemikleri çıkık, gözleri de badem. İstediğiniz her makyajı uygulayabilirsiniz böyle bir yüze çünkü makyajı göstermeye çok uygundur.

* Bugüne kadar birçok ünlüyle çalıştınız. Sizden özellikle istedikleri uygulamalar oluyor muydu?

Oluyor tabii. Mesela Hande Ataizi ile 4.5 ay çalıştım. Estetikli de olsa yüz hatları çok güzel. Çok temizdir; makyajını kusursuz siler. Önceliğini göz makyajına verir. Çekimden önceki son 10 dakikada, kalan makyajını yaptırır. Yüzünü fazla yormaz. Benden gözlerini ön plana çıkarmamı ister. Nazan Şoray da gözlerini ön plana çıkarmamı ister. Şarkıcı Zeynep'le 4 yıldır çalışıyorum. Makyaj onu gerçekten çok değiştiriyor. Tam bir makyaj güzeli. Nilay Dorsa'ya da makyaj yapıyorum. O bence makyajsız haliyle çok daha güzel oluyor.

CENK EREN SÜRMELİ!

* Çalıştığınız erkek ünlüler arasında kimler var?

Gökhan Tepe ve Ferhat Güzel var. Yüzde Ferhat Güzel kadar yoğun istekleri olan bir erkeği hiç görmedim. Normalde erkek sanatçılara çok doğal makyaj yapıyoruz. Ama Güzel'e tam anlamıyla makyaj yapıyoruz. Kaşlarını koyulaştırıyoruz, gözaltlarını açıyoruz. Normalde erkekler için kullanmadığımız porselen makyaj için kullanılan supralardan bile uyguladım ona. Yüzünün komple kapanmasını istiyor. Cenk Eren'in de gözleri sürmelidir. Dişiliği ön planda tutmayı seven çok erkek sanatçımız var.

* Gülben Ergen: Yüzü çok güzel ama ona güzelliğinin hakkını verecek bir makyaj yapılmıyor.

* Hülya Avşar: Yüz hatları, özellikle de göz yapısı çok güzel ama makyajını beğenmiyorum. Profesyonel makyaj yaptırdığı zaman süper oluyor ama 'Hülya' dergisindeki görüntüleri kötü.

* Sibel Can: Makyajı süper. Saçıyla, sahne kostümleriyle ve makyajıyla bence bir numara.

* Demet Akalın: Saçlarının rengi o kadar kötü ve basit ki; nasıl bir makyaj yaparsa yapsın ona yakışmıyor. Saç dipleri çiğ, kaşları kötü, yüzü sarı. Hasta gibi görünüyor.

* Hande Yener: Makyaj stili çok kötü. Hastalıklı bir görüntüsü var.

* Nükhet Duru: Yüz hatları çok güzel ama işi çok abartıyor. Özellikle dudak makyajı abartılı.

* Ajda Pekkan: Doğal ve hoş bir makyajı var.

* Ebru Akel: Sunuculuğu yaptığı dönemde kostümleri, makyajı ve saçıyla bir numaraydı.

* İpek Tuzcuoğlu: Sürme çekmek bile, ona yetiyor. Makyajı iyi taşıyor.

* Nurgül Yeşilçay: Makyajı çok kötü.

* Petek Dinçöz: Gerçekten içler acısı durumda. Gözü çok çıplakta bırakılıyor. Makyaj tonlarını değiştirmesi lazım.

* Seda Sayan: Onu makyajsız tanıyamazsınız. Bembeyaz, çilli bir yüzü var. Botoksla bile yaşı belli! Tam bir makyaj güzeli!

Günaydın

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları!
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title