Haberler

Siirt'te, Evlenen Çifte 3 Dilde Nikah Kıyıldı

Güncelleme:

Dünya evine giren Sedat ve Nilay çiftinin nikahları Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak kıyıldı.

Siirt İl merkezinde Özkoyuncu ailelerinden Alican Özkoyuncu'nun oğlu Sadat dünya evine girdi. Hafta sonu yapılan döğün töreninde ise çiftlerin nikâhı 3 dille kıyıldı. Yapılan törene ise Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Milletvekilli Osman Ören, İş Adamı Ethem Sancak ve çok sayıda davetli katıldı.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından Kürtçe ve Türkçe olarak kıyılan nikâh töreninde Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Milletvekilli Osman Ören, İş Adamı Ethem Sancak nikâh şahitliği yaparken, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, nikâh töreni ardından yaptığı konuşama da içinde bulundukları çözüm sürenini hassasiyetine dikkat çekerek, 3 Dili ve kültürün yaşandığı Siirt'te hayatlarını birleştiren gençlerin nikâhının 3 dilde kıyılmasının Siirt'te bir ilk olduğunu ve bunun mutluluğunu salonda bulunan yurttaşlar ile paylaşmanın sevinici yaşadıklarını, bu nikâhın kalıcı barışa ve kimseyi ötekileştirmeyen bir geleceğe vesile olmasını diledi.

Sadak ardından nikâha Şahitlik yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın nikâha Türkçe şahitlik yaparak, gençlere mutluluklar dilerken genç cifte 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Milletvekili Osman Ören, nikâha Arapça olarak şahitlik yaptı. İş adamı Ethem Sancakta Nikâha, Kürtçe, Arapça ve Türkçe şahitlik yaparak, Siirt'te yaşan Arap, Kürt ve Türk halkının temsil eden çok sayıda değerli insanların salonda bulunmasından dolayı memnuniyeti dile getirerek, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın kıydığı nikâhla 3 dilli ve kültürün Siirt halkının bütün değerlerini salona taşıdığını ifade ederek, Türkiye 80 yıllık halkların birbirini tanımamasını devam eden barış süreci ile sonlandırma arifesinde olduklarını, dağlarda, ovalarda, şehirlerde ve köylerde yeni bir kardeşliğin temelinin atıldığı bu önemli süreçte böylesi devlet yetkililerin bulunduğu bu ortamda 3 dilde bir nikâh kıyılmasının son zamanlarda Türkiye'de yaşanan çözüm sürecinin ve demokratikleşmenin meyvesi olduğunu ve nikâhın kalıcı barışa vesile olmasını diledi.

Yapılan konuşmalar ardından evlilik cüzdanı Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından geline verilirken nikâh töreni çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Magazin

Ahmet Aydın Selim Sadak Osman Ören Siirt Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title