Haberler

Londra'da İran ile Nükleer Müzakereler Görüşüldü

İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran'la nükleer müzakereler konusundaki ilerlemeleri gözden geçirmek üzere Londra'da bir araya geldi.

İngiltere, Almanya, Fransa ve ABD Dışişleri Bakanları ile Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran'la nükleer müzakereler konusundaki ilerlemeleri gözden geçirmek üzere Londra'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, "Bazı önemli konularla ilgili anlaşma sağlanamamış olsa da, temel konularla ilgili ilerleme kaydedildiği konusunda mutabık kaldık. Şimdi İran için zor kararlar alma zamanıdır. Çin ve Rusya'nın da dahil olduğu müzakerecilerimiz, Lozan'da gelecek hafta İran ile görüşmeleri sürdürecektir" denildi.

İran'ın nükleer programının barışçıl olması yönünde bir çözüm bulmak konusuna bağlı olunduğunun tekrar teyid edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Bulunacak çözüm, kapsamlı, uzun ömürlü ve doğrunabilir olmalıdır. Bu kriterlere uymayan bir anlaşmaya hiçbirimiz onay vermeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Müzakerelerde önemli bir noktada olunduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Eğer tüm konuları çözebilirsek, çerçeveyi detaylı bir metine çevirmek için teknik bir çalışma yürütülecektir. Başarılı bir sonuç elde etmek amacıyla birlik içerisinde, birlikte çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi beş üyesi ABD, Rusya, Fransa, Çin ve İngiltere ile Almanya'dan oluşan 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakereler 25-29 Mart tarihleri arasında Lozan'da devam edecek. İran'ın nükleer kapasitesiyle ilgili görüşmelerde daha önce nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı. Müzakerelerde 31 Mart'a kadar çerçeve anlaşmaya varılması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Londra İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title