Haberler

Kuzulu Mezrasında Toprak Altında Kalanlar Anıldı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 9 yıl önce meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 15 kişi için anma töreni düzenlendi.

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 9 yıl önce meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 15 kişi, törenle anıldı.

Kuzulu mezrası yakınlarındaki anıt mezarda düzenlenen anma töreninde, Kur'an-ı Kerim okundu, heyelanda yaşamını yitirenler için dualar edildi. Törende konuşan Sivas Valisi Alim Barut, 9 yıl önce Kuzulu'da 15 vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "Cenab-ı Allah böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. İnsanoğlunun gücünün yetemediği birtakım yerler oluyor. Gördüğüm kadarıyla o da burası. Burası, sözün bittiği, takdiriilahinin icra edildiği yer. Bundan sonra onlar için yapacağımız şey, bundan böyle duadır" diye konuştu.

Barut, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise anma töreninde bulunup ölenler için bir Fatiha okuma şerefine nail olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Beklenmeyen, istenmeyen bir şekilde, bir felaket meydana gelmiş. Onlarca vatandaşımız buradaki afette şehit olmuş. Allah cennetine kavuştursun" dedi.

Heyelanda annesi Hatice Çiçek ile teyzesini kaybeden Merkez Valisi Amir Çiçek de acılarının 9 yıldır devam ettiğini dile getirerek, "Devletimiz o zaman elinden gelen her şeyi yaptı ama bu bir afetti. Yapılacak bir şey yoktu. Ben de bu acıyı yaşadım. Geçen yıl düzenlenen törene Sivas Valimiz merhum Zübeyir Kemelek de katılmıştı ama şimdi aramızda yok. Buradan Valimize de Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Toprak kaymasında yakınlarını kaybedenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı törene, Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan ve Belediye Başkanı İlhan Eren ile vatandaşlar da katıldı.

Koyulhisar'ın Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanda 15 kişi toprak altında kalmıştı. Birçok evin de toprak altında kaldığı bölgede, heyelanın devam etmesi nedeniyle yaşamını yitirenler toprak altından çıkarılamadan enkaz kaldırma çalışmalarına son verilmişti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Koyulhisar Sivas Yerel Haberler

title