Haberler

Tate'in 'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde' Sergisi İstanbul'da

Güncelleme:

Tate'in İBB Kültür ve İBB Miras'ın katkılarıyla Türkiye'ye gelen koleksiyonu, 'The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art' (Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde) sergisiyle 23 Ocak-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor.

Londra'da yer alan ulusal ve uluslararası modern sanat eserlerinin sergilendiği dünyanın en ünlü sanat müzelerinden Tate, İstanbul'a konuk oluyor. Tate'in, İBB Kültür ve İBB Miras'ın katkılarıyla Türkiye'ye gelen koleksiyonu, 'The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art' (Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde) sergisiyle 23 Ocak-19 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul'un kamusal alandaki en büyük kültür ve sanat mekanı Art İstanbul Feshane, dünyanın en önemli sanat kurumlarından Britanyalı Tate'i ağırlıyor. 'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde' sergisi, aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi sanatçıların da bulunduğu çok disiplinli özel bir seçkiyi Art İstanbul Feshane'ye taşıyor. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Londra'da bulunan dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern'in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

20'NCİ YÜZYIL SANATINA YOLCULUK

Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan, bu akımla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren 'Dinamik    Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde' sergisi, 20'nci yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliği taşıyor. Daha önce Portekiz'in Porto şehrinde Atkinson Müzesi'nde ve Çin'in Şangay şehrinde Pudong Sanat Müzesi'nde sergilenen 'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde'nin yeni durağı İstanbul olacak.

'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde' sergisi, 23 Ocak-19 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

İstanbul Türkiye Miras Uluslararası Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title