Haberler

Sincan Belediyesi'nden "Bebek Kütüphanesi"

Güncelleme:

Sincan Belediyesi'nden "Bebek Kütüphanesi" Sincan Belediyesi, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü iş birliği ile 0-3 yaş grubundaki bebeklerin gelişimine katkı sağlayacak örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Sincan Belediyesi'nden "Bebek Kütüphanesi"

ANKARA - Sincan Belediyesi, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü iş birliği ile 0-3 yaş grubundaki bebeklerin gelişimine katkı sağlayacak örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Sincan Belediyesi 0-3 yaş grubundaki bebeklerin erken dönemde kitapla tanışması için "Bebek Kütüphanesi"ni hizmete açtı. Bebek Kütüphanesi, çocukların doğdukları andan itibaren öğrenmeye ilk adımı atacakları yer olacak. İçindeki rengarenk oyuncaklar, kitaplar, eşyalar bebeklerin dikkatini çekecek ve öğrenmelerine katkı sağlayacak şekilde ayarlandı. Kütüphanenin dışına da grafiti ile sanatsal dokunuşlarda bulunuldu. Bebek Kütüphanesi, geleceğin yetişkinlerine kitapları sevdirmeyi, hayal güçlerini geliştirmeyi, bilişsel, sosyal, duygusal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

"Okul öncesi eğitimde okuma alışkanlığının kazandırılması son derece önemli"

"Bebek kütüphanesi" açılışında konuşa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Bebek ve çocuk kütüphanelerimizde verdiğimiz hizmetler, okuma alışkanlığının erken çocukluk döneminde kazandırılması okuma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması anlamında gerçekten son derece önemli bir role sahip. Okuma kültürünün geliştirilmesi sürecinde okul öncesi dönemin önemini hepimiz biliyoruz. Halk kütüphanelerimizin koleksiyonlarında yer alan, bebeklerimizin görsel okuma dönemlerinde yararlanacakları oyuncaklar, dokunmatik kitaplar gibi materyaller sayesinde bebeklerimiz özellikle 0-3 yaş döneminde bu vesileler ile ulaşmış oluyoruz. Tabi halk kütüphanelerimizde yine çocuk gelişimini de destekleyecek etkinliklere önem veriyoruz. Bu sayede okul öncesi ve okul çocuklarımızda fiziksel, gelişsel ve kavramsal gelişmelere katkı sağlıyor ve bilgi düzeyleri artırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yerli ve milli bireyler yetişecek"

Bebek Kütüphanesi açılışında konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, "Çocuklar karakterlerine sinen kitap okuma alışkanlığıyla inşallah ilerleyen süreçte de okuyan, bilgili, bilinçli ama aynı zamanda da yerli ve milli bireyler olarak vatanına milletine katkıda bulunan insanlar yetişecek inşallah burada" diye konuştu.

Aileler randevu ile giriş yapacak

Korona virüs tedbirleri nedeniyle Bebek Kütüphanesi randevu ile hizmet verecek. Vatandaşlar "444 4 762"i arayarak kolayca randevu alabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sincan Belediyesi Sincan Bebek Kültür Sanat Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title