Haberler

Kruvaziyer Gemileri 2012'de Çeşme'de

Ulusoy Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, kruvaziyer gemilerinin yanaşması için Çeşme'de yapılan hazırlıkların gelecek yıl biteceğini ve 2012'de bu gemileri getireceklerini söyledi.

Yılmaz Ulusoy Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, kruvaziyer gemilerinin yanaşması için Çeşme'de yapılan hazırlıkların gelecek yıl biteceğini ve 2012'de bu gemileri getireceklerini söyledi. Holding tarafından ilkbahar ve sonbaharda düzenlenen ve Çeşme turizm sektörü temsilcilerinin katıldığı geleneksel yemekli toplantıların 15'incisi Çeşme Marina Port Balık Restaurant'ta yapıldı. Geceye, Vali Yardımcısı Zulkif Dağlı, Kaymakam Cafer Sarılı, Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yücel Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Balcı, İlçe Emniyet Müdürü İlker Emir, Gümrük Muhafaza Başmüdürü Mehmet Adıbelli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Buluk, Yılmaz Ulusoy Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, İngiltere Konsolosu William Buttigigieg, sinema sanatçısı Kadir İnanır başta olmak üzere yaklaşık 130 davetli katıldı.

Kaymakam Cafer Sarılı, Çeşme aşığı Yılmaz Ulusoy'un ilçe için elinden geleni yaptığını belirterek, "Burada yaşayan tüm sivil toplum kuruluşlarını, kurumlarda çalışan memurları biraraya getiriyor, onların kaynaşmasını sağlıyor. Bizim kendisinden isteklerimizi, taleplerimizi hiç kırmıyor, hemen anında yerine getiriyor. O bakımdan her zaman geleneksel hale gelen bu yemeğe seve seve katılıyoruz. Çeşme'nin kendisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaptığı her yatırım bir istihdam yaratıyor" dedi. Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da, Çeşme'nin ileriye gidebilmesi için mutlaka kruvaziyer turizme yatırım yapılması gerektiğini, bu konuyu Yılmaz Ulusoy'a anlattıklarını ve girişimleri nedeniyle çok memnun olduklarını söyledi. Liman arkasındaki taş ocağının çirkin görüntüsü konusunda da ricacı olduklarını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, "Özellikle Sakız'dan gelen Yunan turistler bu çirkin görüntüyü dile getiriyorlardı. Her ne kadar buna sebebiyet veren Ulusoy olmasa da bu çirkin görüntünün giderilmesi için talimat verdi, oralara büyük ağaçlar dikildi, su kanalları çekildi. Üç-beş sene sonra o kötü görüntü de kapanmış olacak" diye konuştu.

ÇEŞME'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Yılmaz Ulusoy Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, kruvaziyer gemilerinin yanaşması için yapılan hazırlıkların gelecek yıl biteceğini ve 2012'de kruvaziyer gemilerini artık Çeşme'ye getireceklerini açıkladı. Ulusoy, "İtalya hattında TIR taşıyan Ro-Ro gemileri için yaptığımız ikinci iskele tamamlanmak üzere. Halen kullanılmakta olan birinci iskeleyi kruvaziyer gemilerinin yanaşabilmesi için uzatacağız. Bu işlemler önümüzdeki yıl sona erecek ve gemi kabulüne başlayacağız. Ne pahasına olursa olsun biz burayı kruvaziyer gemileriyle zenginleştireceğiz" dedi.

ÇEŞME SEVDAMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Çeşme'nin Türkiye'nin bozulmayan bir kasabası olduğunu kaydeden Yılmaz Ulusoy, "Çeşme güzel, hakikatten Türkiye'nin incisi. Devasa binalar yok, gökyüzünü rahat görüyorsunuz. Bu çok önemli bir hadisedir. Ben doğadan yanayım. Doğayı bozduk, küresel ısınmayla karşı karşıyayız. Dünya bunun farkında değil. Fakat bir gün eğer tedbir almazsak bu dünya cehenneme dönecek. Çeşme'ye geldiğim zaman burada huzur buluyorum ve diyorum ki, bu sevda bitmeyecek, yaşadığımız sürece her gün biraz daha artacak" diye konuştu.

İzmir ÇETESİ'NDE ÇEŞME ÇEKİMLERİ ARTACAK

Yemeğe katılan sinema sanatçısı Kadir İnanır da, Ulusoy yemeklerine her yıl katılmaya çalıştığını belirtti. İnanır, "Çünkü benim yaşamım boyunca özgüvenimi sağlayan, bana bütün zorlukları bir tekmede açan, eli ve gönlü bol, yüreği sıcak, iyi insan timsali, Türkiye'nin hiçbir kapitalistine benzemeyen bir insan olan Yılmaz Ulusoy ile 42 yıldır büyük bir dostluk örneği gösteriyoruz. Yılmaz Ulusoy'u tanımak istiyorsanız size tek önerim, onu küstürmeyin yeter. Kimin ne derdi, sıkıntısı varsa asla geri çevirmeyen müthiş bir karakterin temsilcisidir" dedi. Star TV'de yayınlanan 'İzmir Çetesi' dizisinde 'Cemal' karakterini canlandıran Kadir İnanır, "Ben Çeşme'yi çok seviyorum ve her istediğiniz, benim yapabileceğim her şeyi yapacağım. Zaten İzmir'de yapıyorum bunu görüyorsunuz. İzmir Çetesi dizisiyle hafta sonu insanları televizyonun başına topluyoruz. Bir bölümü de Çeşme'de geçiyor. Yeni bölümlerde Çeşme'yi daha çok kullanacağız, bunun da müjdesini vereyim" diye konuştu.

- İzmir / Çesme

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title