Haberler

Köylülerden Orman Eylemi

Muğla'nın Bodrum İlçesi Çamlık Köyünde Taş Ocağı Yapılması Amacıyla Kesilen Ağaçların Bulunduğu Alanda Köylüler ve Çevreciler Eylem Yaptı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi Çamlık köyünde taş ocağı yapılması amacıyla kesilen ağaçların bulunduğu alanda köylüler ve çevreciler eylem yaptı.

Çamlık Köyü İrmene mevkiinde taş ocağı yapımı amacı ile kesilen ağaçların bulunduğu alanda çevreciler ve köylüler eylem yaptı. Yaklaşık 100 adet çam ağacının kesildiği alanda toplanan köylüler ve çevreciler pankart açarak basın açıklaması yaptı. Himmet Kahraman, Mehmet Babacık, Ayhan İyikoçak, Mehmet Demiralp ve Zafer Murat Çetintaş'tan oluşan Çamlık Köyü Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Bu alanda taş ocağı kurulmasını istemiyoruz. Çalışmanın başladığı ilk gün 100 tane 20 yaşındaki çam ağacı keslildi. Buradaki çam ağaçlarından arıcılık yapan vatandaşlar yararlanıyor. Burada doğa katliamına izin vermeyeceğiz" dediler. Açıklamanın ardından "Kestikleriniz geleceğimizidir", "Turizmi baltalamayın" ve "Oturtuduğunuz koltukları taştan yaptırın" yazılar bulunan pankartlar açan eylemciler, "Ağaç katliamına hayır","Baltayı al, ormanı ver", "Dozeri al koyunu ver" sloganlarını attılar.Eylem sırasında bazı köylü kadınlar kendilerini ağaçlara zincirlerken kadınlar " Bu ağaçların kesilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Bazı eylemciler ise ağaçalrın tepesine çıktı. Vatandaşlar kesilen ağaçların arasında basın mensuplarına poz vererek, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yi ağaç kesimi yapılan alanlara çağırdı. Eyleme katılan Doğa Savaşçıları Derneği Başkanı Zafer Murat Çetintaş, ağaçların, bölgeye taş ocağı yapmak isteyen özel bir firma tarafından kestirildiğini ileri sürdü.

(FH-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title