Haberler

Köylü Ağlayarak Yardım İstedi, 21 Yavru Köpek Kurtarıldı

Köylü ağlayarak yardım istedi, 21 yavru köpek kurtarıldı Issız yerde mahsur kalan hayvanlara üzüntüsünü gözyaşları ile dile getiren köy sakini Turan Ekinci'nin girişimi ile yavru köpekler kurtarıldıELAZIĞ - Elazığ'ın kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bir köyün kırsalında mahsur kalan 21...

Köylü ağlayarak yardım istedi, 21 yavru köpek kurtarıldı

Issız yerde mahsur kalan hayvanlara üzüntüsünü gözyaşları ile dile getiren köy sakini Turan Ekinci'nin girişimi ile yavru köpekler kurtarıldı

ELAZIĞ - Elazığ'ın kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta bir köyün kırsalında mahsur kalan 21 yavru köpek, bir köylünün duyarlılığı sayesinde belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Köpeklerin mağduriyetini anlatırken gözyaşı döken köy sakini Turan Ekinci, yavruların soğukta ölmekten kurtarıldığını aktardı.

Alınan bilgiye göre, Keban ilçesine bağlı Saraycık köyü kırsalında, köy sakinlerinden Turan Ekinci, yavru köpeklerin sesini duydu. Duruma kayıtsız kalamayan Ekinci, sese doğru gittiğinden 21 yavru ile 2 anne köpeği buldu. Ekinci, yağmur nedeniyle borulara sığınan yavru köpekler için kentte hayvanseverliğiyle bilinen Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 4. sınıfta öğrenimini sürdüren 22 yaşındaki Türkan Ceylan'a ulaştı.

Köpeklerin yanına giden Ceylan, köy sakinlerinin desteğiyle onlara geçici olarak eski çamaşır makinesi ile varillerden geçici barınak yapıp, yiyecek verdi. Köpeklerin burada kalamayacağını anlayan Ceylan, koordineli çalıştığı Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevinden yardım istedi.

Olay yerine gelen ekipler, ıssız alanda mahsur 2 anne köpek ile 21 yavruyu alarak bakımevine yerleştirdi. Belediyesinin duyarlı davranışı nedeniyle teşekkür eden Ekinci, "Gecenin 3'ünde gelip barınağa götürdünüz. Sizler olmasaydınız bu hayvanlar bu kış günü bu ayazda soğuktan ölecekti" dedi.

21 yavru ile 2 anne köpeğin sağlık durumları iyi

Yavrular ile anne köpeklerin kurtarılarak Hayvan Hastanesi ve Bakım Evine getirildiğini aktaran veteriner hekim Fikret Gürocak, "Gece geç saatlerde bize gelen ihbar üzerine ekiplerimiz Keban'a bağlı 20 kilometre uzakta bir köyde bu yavruları buldu. Oradan kurtarıp getirdiler. Şuanda bu köpeğimizin 6 tane kendi yavrusu 6 tane de başka yavrulara annelik yapıyor. Birde diğer annede köpek var. Onun da 9 yavrusu var. Genel ve sağlık durumları iyi. Burada bakımları yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Saraycık Elazığ Ekinci Keban Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title