Haberler

Konya'nın Kokusu Parfüm Oldu

Güncelleme:

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren ve uzun yıllar parfüm sektöründe bulunan başarılı parfüm markası Loris, koku uzmanları ile yaptığı araştırmalar soncunda Konya'nın kendi has kokularından parfüm üretti.

Artık şehirleri yansıtan kendilerine özgü özel kokuları şişelenmiş parfüm olarak satın alınabilecek. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren ve uzun yıllar parfüm sektöründe bulunan başarılı parfüm markası Loris, şehirlere özel parfüm kokuları üretti.

Kokusunun parfüm haline getirildiği şehrin adını taşıyan parfümler içinde Konya'yı yansıtan, şehre özgü parfümler de yer alıyor. Bay ve bayan seçenekleri olan parfüm, Loris'in Konya'daki şubelerinde satışa sunuldu. Kokular arasında Konya'nın yanı sıra Eskişehir'den Trabzon'a, Antalya'dan Van'a, Erzurum'dan Denizli'ye kadar pek çok ilin kendine has kokusu yer alıyor.

ŞEHİRLERİN SADECE BİTKİLERİ DEĞİL KARAKTERLERİ DE ANALİZ EDİLDİ

Uzun incelemeler sonucunda ilk olarak 17 ilin kendine has kokularının parfümleştiğini ve tüketicilerin beğenisine sunulduğunu belirten Loris Parfüm'ün kurucusu Fehmi Okuyucu, şehir kokularının nasıl seçildiğini anlattı. Parfümlere illerin karakterlerinin de yansıtıldığını ifade eden Okuyucu, "Her şehir farklı kokar. Bazısı o bölgede yetişen kendine has bitkilerden, bazıları yanından geçen bir nehirden ya da kıyısı olduğu bir denizden veya sahip olduğu iklimden, bazıları da yüzyıllara tanıklık eden tarihinden alır kokusunu. İşte biz de her şehrin kendine has kokularını araştırdık ve birer parfüm haline getirdik. Trabzon'da Karadeniz'den Antalya'da Portakal bahçelerinden, Erzurum'da yüksek dağlardan esinlendik. Parfümlere yine illerin kendi isimlerini verdik. Aynı zamanda şehirlerin karakterlerini de kokulara yansıttık. Parfümlerin daha sert ya da daha hafif olmasında işte bu karakteristik özellikler önemli rol oynadı. "dedi.

MARKA ŞEHİR ALGISI GÜÇLENECEK

Okuyucu, her ilin kendine has bir kokusu olması gerektiğini ve şehir parfümlerinin marka şehir kimliğini güçlendireceğini belirterek yurtdışı tanıtımlarında da önemli katkı sağlayabileceğinin altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Trabzon Türkiye Konya Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title