Haberler

KOÇ FEST'ten Haberler

Güncelleme:

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın büyük finali Adana'da başladı.

Koç Topluluğu'nun 80'inci yılı olan 2006 senesinde üniversite gençliğini spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet ile buluşturan ve her yıl 185 üniversiteden 20 bin sporcunun 44 branşta kıyasıya rekabet ettiği Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın büyük finali Adana'da başladı. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın 5 bin sporcunun katılımıyla mini bir olimpiyat havasında geçen büyük finallerine bu yıl Çukurova Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Final müsabakalarında yaklaşık 185 üniversiteden 5000 sporcunun katılıyor. Zorlu final müsabakalarında ilk gün öne çıkan güzel haberler, başarılar ve gelişmeler oldu.

TIRMANIŞ

"Başardım ve mutluyum"

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri kapsamında 49 üniversitenin mücadele ettiği tırmanış sporu elemeleri sürerken zirveye ulaşanlardan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hasan Basri Türk gönül verdiği sporun çok yorucu bir o kadar da keyifli olduğunu söyledi. Zorlandığı dakikalarda geriye dönüp arkadaşlarından destek bekleyen genç sporcu, "Çok keyifli ve güzeldi. Son eleme rotasıydı. Sabah 09.30'dan beri tırmanıyoruz. Bundan sonra yarı finale yükselecektik benim için çok kritik bir noktaydı. Başardım ve çok mutluyum" şeklinde konuştu.

ESTETİK CİMNASTİK

Kupa Ege Üniversitesi'nin Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri kapsamında Estetik Cimnastikte 1.'lik kupası Ege Üniversitesi'nin oldu. Takımın antrenörü Yardımcı Prof. Emine Kutlay, sürecin kolay geçmediğini ve takımıyla gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Çok mutluyuz. Takım olarak çok emek harcadık ve karşılığını da aldık. Spor bilindiği gibi etik kurallara uymayı da beraberinde getiriyor. Bunu da öğreniyorlar ve aynı zamanda eğleniyorlar. Bu olanaklar için herkese çok teşekkür ederiz. Cimnastik sporuna katılım olursa daha da iyi olacak. Takımları gördükten sonra 1. olmayı bekliyorduk. Ama tabii ki çok iyi hazırlandık. Sporcularımın hepsi ayrı bir yerde hocalık yapıyorlar çok zor hazırlanabildik. Çalışıyorlar sonuçta ortak zamanda buluşmak çok zor. Yaklaşık 3 aydır geç saatlerde antrenmanlar yaptık. Fedakarlıkla kazanılan bir galibiyet oldu. Bu yıl çok yorulmuştuk ama alınan kupa her şeyi unutturdu. "

AKROBATİK CİMNASTİK

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finallerine sahipliği yapan Çukurova Üniversitesinin öğrencisi Özgür Uludaş akrobatik Cimnastik alanında bekledikleri sonucu alamadıkları için çok üzgün olduğunu dile getirdi. Performans olarak diğer takımlardan daha üstün olduklarını belirten sporcu, " Biz üst düzey hareketler yapıyoruz. Diğer takımlar bizim kadar başarılı değildi. Milli sporcu sayımızda fazlaydı. Daha iyi hazırlanıp bir dahaki sefer zirvede biz olacağız" şeklinde konuştu.

AKROBATİK CİMNASTİK

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri kapsamında Akrobatik Cimnastik'te Gazi Üniversitesi birinciliği kimseye kaptırmadı. Takımının tek erkek sporcusu olan Kadir Ercan Hip-hop ve Tekvando eğitmenliği yaptığını ve cimnastikle tanışmasını anlattı: "Tekvando da cimnastik vari hareketleri zaten yapıyordum. Gazi Üniversitesi'ne Tekvando'dan girmeye çalıştım ama olmadı ben de cimnastikten girmeyi denedim. Sonrasında okulun cimnastik takımından teklif geldi bende kabul ettim. Takım arkadaşlarımdan yaklaşık 4 tanesi benim öğrencim zaten. Takımda tek erkek olmam evet herkesin dikkatini çekiyor ama takım olarak çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Dans, iş, okul hepsini bir arada yürütmek çok zor. Şampiyon olmak müthiş bir duygu. Kareografimizde hocamızın, benim ve diğer arkadaşlarımın da emeği var. Hocamızın bize söylediği 'Ekstrem bir durum olmazsa şampiyonsunuz' dediği gibi de oldu. Çok mutluyuz."

ALETLE CİMNASTİK

"Kendi çabamızla şampiyonuz"

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri kapsamında Akrobatik Cimnastik'te 1. olan Pamukkale Üniversitesi sporcularının saç, makyaj ve kareografisi herkesin beğenisini topladı. Geçen senenin de Step şampiyonu takım, bu sezonda zombi kıyafet ve makyajları ile izleyici ve diğer takımların da ilgi odağıydı. Pamukkale Üniversitesi'nin cimnastik antrenörü Emine Şahin, hiç bir profesyonel yardım almadan hazırlandıklarını ve bu süreçte zorluklar yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarım ve ben çok özverili çalıştık. Sonu çok güzel oldu, beklediğimiz bir sondu zaten. Şampiyon olmak için gelmiştik, şampiyon olduk. Kızların saç, makyaj, kıyafetleri hatta kareografisiyle bile ben ilgileniyorum."

"Başarıya alışığız"

Şampiyonluk sevinci yaşayan takımın sporcusu ise üniversite olarak başarıya alışık olduklarını ve okullarına bir kupa daha götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çok çalıştıklarını belirterek konuşan genç sporcu şöyle konuştu: "Antrnörümüze borçluyuz her şeyi. Biz de çok emek harcıyoruz tabii ama her şey antrenörümüz sayesinde. Hem okul, hem çalışmaları beraber götürmekte zorlanıyoruz ama mutlu sona ulaştık. Saçlar, makyajlar bize ait. Kıyafetimiz hocamızın tasarımı. Çok büyük önem ve özenle bu yarışmaya katılıyoruz, hakkımız olanı da aldığımız için çok mutluyum."

SUTOPU

"Parolamız şampiyonluk"

Çarşamba günü gerçekleşecek Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Sutopu finalleri kapsamında elemeler devam ederken, favori takımlardan Okan Üniversitesi öğrencisi Ümit Sezgin Pişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Galatasaray Sutopu takımı oyucusu Pişkin, "Daha önce yüzücüydüm sonrasında sutopu oynamaya başladım. Aslında tesadüf oldu sutopuyla tanışmam. Yüzmede antrenman kaçırdığımda sutopu takımıyla çalışıyordum. Sonrasında antrenörü onlarla oynamamı istedi. Böylece tanışmış oldu bu sporla. Takım olarak parolamız şampiyonluk. Bizi zorlayacak rakip Yeditepe Üniversitesi olacaktır. Büyük konuşmayı sevmem ama bizde çok aktif sporcu var. Yeditepe'de daha fazla aktif oyuncu var.

Bizim takımımızda 2 Galatasaray, 1 Enka, 2 Adalar sporcusu var yani baya baya iyi bir takımız. Yeditepe'de ise 4 Galatasaray, 3 tane eski Galatasaray oyuncusu var. Onlarda takım olarak çok başarılılar. Galatasaray zaten sutopunda Türkiye'nin en önemli kulüplerinden biri. Aslında çok yorucu bir spor. Ben küçük yaştan itibaren alışık olmamın avantajını yaşıyorum. Biraz da gönül sporu insan eğer yaptığı işi seviyorsa elinden geldiğince çalışıyor. Profesyonel olmamıza rağmen bir futbolcunu 100'de 1'i kadar kazanç sağlıyoruz. Hem okuyup hem de sporcu kişiliğimizi daha da ilerletmeye çalışıyoruz.

HENTBOL

Kaptan umutsuz konuştu

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri kapsamında hentbolda eleme maçları devam ederken Aksaray Üniversitesi'ni eleyen Yeditepe Üniversitesi Hentbol takım kaptanı, şampiyonluk yaşamak istediklerini fakat kendilerinden daha iyi takımlar olduğunu söyledi. Eren Erultekin, 13 senedir hentbol a gönül verdiğini ve profesyonel olarak devam ettirdiğini belirterek, "Şampiyon olmak istiyoruz ama bizden çok iyi takımlar var. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu sene Bilgi Üniversitesi şampiyon adayım benim. Bilgi iyi bir takım ve kadrosunu koruyarak şampiyonluğun en büyük adayı bence" ifadelerini kullandı.

BAYAN HENTBOL

"Hentbolla aşkımız devam ediyor"

Hacettepe Üniversites'nin Bosna Hersekli oyuncusu Medina Maşiç, Türkiye'de olmaktan ve burada kendini geliştirmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları kapsamında Anadolu Üniversitesi'ni eleyen Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünde okuyan Medina, "Türkiye Bosna'ya çok benziyor. O yüzden burayı tercih ettim. Bosna'da 10 yıldır hentbol oynuyordum. Bosna Hersek Hentbol Milli Takımı'nda da oynadım. Okulla beraber takımda da oynamaya başladım. Önemli bir maç aldık bugün. Hentbolla aşkımız devam ediyor. Hentbolunda zor yanları var ama çok zevkli ve çok sevmek lazım bu sporla uğraşmak için. Antrenmanlarıma düzenli gidiyorum ve derslerime de çok çalışıyorum ve umuyorum ki kupayı alan takım biz olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çukurova Üniversitesi Galatasaray Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title