Haberler

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer Dış Basın Birliği Kabulünde Askerlik Konusunda Önemli Açıklamalarda Bulundu

KKTC Sivil Toplum Örgütü Dış Basın Birliği'nin Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bugün KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'i Ziyaret Etti.

KKTC sivil toplum örgütü Dış Basın Birliği'nin başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bugün KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'i ziyaret etti.

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin askerliklerini ertelemelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi için "düğmeye bastıklarını" söyledi.

Soyer, Kıbrıs Türk kesimi için en çok sorun oluşturan konunun, Rum tarafının silahlanma ve askerlik süresiyle ilgili olarak hiçbir bir adım atmaması olduğunu belirterek, "Rum kesiminin bu tutumu bizi yapmamız gereken işlerden alıkoyuyor" dedi.

Başbakan Soyer, Kıbrıs Türk halkının en önemli destekçisinin Kıbrıs'ta görev yapan KTBK Komutanlığı olduğunu vurguladı.

Soyer bu sabah yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin askerlikle ilgili sorunlarını GKK'ya ilettiklerini, GKK'nın da titiz bir çalışma sonucunda hazırladığı tasarıyı kendilerine gönderdiğini açıkladı.

Soyer, "Kıbrıs Rum tarafı yurttaşlarımızın askerlik görevleriyle ilgili sorunlarına çözüm üretme ve askerlik süresini azaltma konusunda hiçbir çaba sarf etmiyor. Dolayısıyla askerlik süresi ve askerlik göreviyle ilgili karşılaşılan problemleri aşmak için yaptığımız düzenlenmeler Güvenlik Kuvvetlerimizin insan kaynaklarında azalmayı gerektirmektedir. Bu bir gerçektir. Bizim bütün bu çabalarımıza rağmen Kıbrıs Rum tarafı askerlik süresi ve silahlanmayla ilgili geri adım atmıyor. " şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türk halkının en büyük dayanak noktalarından birinin Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) olduğunu belirten Soyer, "Askerlik süresiyle ilgili en büyük dayanak noktalarından biri TSK'nin Garanti ve İttifak anlaşmaları çerçevesinde Ada'da görev yapan KTBK'nın bize bazı görevleri yüklenebileceği noktasında verdiği güvencedir. Bundan ötürü KTBK Komutanına da, değerli komuta heyetine de teşekkürü borç bilirim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Soyer, GKK'ya da çalışmalarından ötürü teşekkür ederek "İlettiğimiz bütün sıkıntıları, çözmek için çok çaba gösterdiler" dedi.

(AP-KB-İÖZ-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title