Haberler

Kırka'da 'Sabah Namazı Buluşmaları' Sürüyor

Seyitgazi’nin Kırka mahallesinde ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ sürüyor.

Seyitgazi'nin Kırka mahallesinde 'Sabah Namazı Buluşmaları' sürüyor.

Seyitgazi Müftüsü Sait Dizen ile çok sayıda vatandaşın yanı sıra minik çocukların da katılımıyla Kırka Kurs Camisi'nde gerçekleştirilen buluşma programında, sabah namazının kılınmasının ardından Kırka ve çevre mahallelerdeki görevli imam-hatipler tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin muzaffer olması için Fetih suresi okundu, dualar edildi.

Seyitgazi İlçe Müftüsü Sait Dizen, 'Müslüman olmanın bedeli' konulu sohbetinde; "Bu ülkede Müslüman olmanın bedeli Müslümanca yaşamaktır. Namazını kılacak, zekatını verecek, orucunu tutacak, salih amellerde bulunacak Müslüman yalandan iftirada, dedikodudan zinadan, içkiden, kumardan, faizden, rüşvetten, adam kayırmadan, devlet malını zimmete geçirmekten, bunlara benzer ne varsa uzak duracak. Müslüman doğru olacak, dürüst olacak, doğru olacak, merhametli olacak, şefkatli olacak. Demek ki, bu ülkede Müslüman olmanın bedeli Müslümanca yaşamaktır. Bu ülkede Müslüman olmanın bedeli bir ve beraber olmaktır. Müslüman Müslümanın kardeşidir" diye belirtti.

Sohbet sonunda Kur'an kursu öğreticisi Selahattin Genç tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Program sonunda Kırka Kurs Camii İmam-Hatibi Cüneyt Çakır ve mahalle sakinleri tarafından hazırlanan kahvaltı cemaate ikram edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyitgazi Kırka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title