Haberler

Kırıkkale'de Kadın Çiftçiler Yarıştı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarafından Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor İsimli Bilgi Yarışması Kırıkkale'de Bu Yılda Gerçekleştirildi. Yahşihan, Bahşılı ve Balışeyh İlçelerinden Kadınların Katıldığı Yarışmada Sorulan 15 Sorunun 11'ine Doğru Cevap Veren Balışeyh'li Kadınlar Birinci Oldu.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor isimli bilgi yarışması Kırıkkale'de bu yılda gerçekleştirildi. Yahşihan, Bahşılı ve Balışeyh ilçelerinden kadınların katıldığı yarışmada sorulan 15 sorunun 11'ine doğru cevap veren Balışeyh'li kadınlar birinci oldu.

Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen bilgi yarışmasına Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Bahşılı Kaymakam'ı Elif Nur Tandoğan Bozkurt ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmaya Bahşılı-Merkez, Balışeyh-Akçakavak Köyü ve Yahşihan-Hisarköy'ünden ikişer kişilik yarışmacılar katıldı.

Yarışmadan önce bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım ve bilgilendirme çalışmaların sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla her yıl 81 ilde yarışmalar düzenlendiğini belirtti.

Kıyasıya süren yarışmada, yarışmacılara çiftçilik, tarım aletleri, ürün yetiştirme ve teknik bilgiler içeren 15 soru soruldu. Yarışma sonunda 15 sorudan 11 soruya doğru cevap vererek 110 puan toplayan Balışeyh-Akçakavak Köyü birinci oldu. Yahşihan-Hisarköy 10 soruya doğru cevap vererek 100 puanla ikinci, Bahşılı ise 9 soruya doğru cevap vererek 90 puanla 3. oldu. Birinci ekibe 4 çeyrek altın, ikinci ve üçüncü ekibe 2 çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca yarışmacılara sponsor firmalardan çeşitli hediyeler verildi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title