Haberler

Kazı Başkanına Para Cezası

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde Bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nin Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Çetin Şahin'e, Yanında Çalışan İşçilerin İş Çıkışlarını Türkiye İş Kurumu'na Bildirmediği Gerekçesiyle 28 Bin 242 YTL Para Cezası Verildi.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nin Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Çetin Şahin'e, yanında çalışan işçilerin iş çıkışlarını Türkiye İş Kurumu'na bildirmediği gerekçesiyle 28 bin 242 YTL para cezası verildi.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Çetin Şahin'e verilen para cezası, avukatı Mehmet Uyar aracılığıyla tebliğ edildi. Halen Ankara'da bulunan Çetin Şahin, "Kazı yaptığım Stratonikeia'da öğrenciler ve köylülerle kazı çalışmalarımızı yapıyorduk. Köylülerin ücretini verdiğimiz için sigortaya bildirdim. İş bitiminde işçilerin çıkışını Türkiye İşçi Kurumu'na bildirmem gerekiyormuş. Devlete amme hizmeti et, karşılığını da para cezası ile al. Ben ne yapacağımı bilemiyorum, şaşkınlık içindeyim" dedi.

Çetin Şahin'in avukatı Mehmet Uyar ise, "Çetin Hoca, Stratonikeia kazısı başkanlığını hiçbir ücret almaksızın, gönüllü olarak yapmaktadır. Kazı için çalıştırdığı kişilerin çoğunluğu üniversite öğrencisi olup, aynı zamanda bu kişiler bu işin uygulamalı eğitimini yapmaktadırlar. Çetin Hoca kendisini bu kazıya adamıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne cüzi olarak kazı avansı veriyor. Verilen ceza konusunda yasal haklarını kullanacaktır ve doğru bulunacaktır" dedi.

(BT-AT-SÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title