Haberler

3. Lige Düşen Karşıyaka, Stat İçin İlk Adımı Attı

Güncelleme:

38 yıl sonra 3. Lige düşen Karşıyaka'nın yeni stadını yapacak olan şirket, ruhsat için ilk başvuruyu yaptı.

TFF 2. Lig'den 38 yıl sonra 3. Lig'e düşmenin acısını yaşayan Karşıyaka'da taraftarların umutlarını bağladığı yeni stat konusunda ruhsat için ilk adım atıldı. Kaf-Kaf'ın 10 yıldır yolunu gözlediği stadın ilk kez Ocak 2014'te yapıldıktan sonra 15 Haziran 2017'de yenilenen ihalesini 62 milyon TL bedelle alan REC Uluslararası İnşaat, Karşıyaka Belediyesi'ne inşaat ruhsatı için başvuru yaptı. Stadyum için Yalı'daki eski Karşıyaka İlçe Stadı arazisinin seçilmesine başından bu yana karşı olan belediye, 60 gün içinde kararını açıklayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl 2 kez değiştirilen imar planıyla ilgili 7 şahsın itiraz dilekçesi sunarak iptal davası açtığı stada Karşıyaka Belediyesi'nden inşaat ruhsatı çıkması beklenmiyor.

BELEDİYE ONAY VERMEZSE BAKANLIĞA GİDİLECEK

Belediyeden onay çıkmaması durumunda ruhsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapılacak. Stat projesi, Alsancak Stadı'nda da örneği yaşandığı gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği'ne de aykırı durumda. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yüklenici firma, Karşıyaka yönetimi ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, stat inşaatının otopark yönetmeliğine takılmaması için Alsancak Stadı'yla ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi'yle yapılan protokol gibi bir proje gerçekleştirmeye çalışıyor. Stat konusunda daha önce açılan davalar nedeniyle temkinli olan bakanlığın, imar planı için açılan iptal davasına göre hareket etmeyi planladığı öğrenildi. Projenin mimarı Bahadır Kul, sosyal medya hesabından son 2 yıldır atıl vaziyette bekleyen stadın görsellerini paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Alsancak Stadı Karşıyaka Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Haydar66:

Stad yapana kadar kulüpleri özelleştirin Ülkede en başta özelleştirilmesi gereken yerler kulüpler satın araplara çinlilere hem adam gibi topçu görürüz hem de bunların vergilerini biz ödemeyiz

1
1
yanıtYanıtla
MALATYALI:

KULÜPLER ZATEN ÖZEL DEVLET Mİ YÖNETİYOR SANIYORSUN SENİN KAFAN İYİMİ NE?

yanıt0
yanıt0
MALATYASPORLU:

HİÇ GEREK YOK YA İCAT ÇIKARMAYIN NE GEREĞİ VAR ŞİMDİ DURUP DURURKEN STAD YAPMAYA? ORTADA TAKIM YOKKEN! HİÇ GEREK YOK HİÇ GEREK YOK. . .

1
0
yanıtYanıtla
KSK 35 1/2:

Malatyaspor nerede acaba Yeni Malatyalı

yanıt0
yanıt0
Serdar:

Çok kötü oldu Karşıyaka için ligden düşmesi. İnşallah en kısa zamanda tekrar tırmanır.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title