Haberler

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bitlis'te Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Başka partiler gibi belli bir bölgeye ve belli bir halka hitap etmiyoruz."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Başka partiler gibi belli bir bölgeye ve belli bir halka hitap etmiyoruz. Herkesi olduğu gibi kucaklıyoruz ve bunu da rant için yapmıyoruz" dedi.

AK Parti Tatvan İlçe Başkanlığı'nca verilen iftar yemeğine katılan Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 1980'li-1990'lı yıllardaki zorlukları bölge halkının hep birlikte yaşadığına değinerek, insanların o dönemlerde inançları, etnik yapıları ve dilleri konusunda birçok sıkıntı yaşadığını söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin artık o günleri geride bıraktığını vurgulayarak, özellikle referandumdan sonra başlayan Anayasa çalışmalarıyla ülkedeki demokrasinin normal hale dönüştüğünü ifade etti.

Türkiye'nin önceki yıllarda eksik ve ayıplı bir demokrasisi olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Onları çok şükür geride bıraktık. Bugün normal bir demokrasi oldu. Önümüzdeki dönem ileri bir demokrasimizin olmasını hedefliyoruz. Bütün insanlarımızın hakkına ve hukukuna riayet ediyoruz. Herkesin birinci sınıf vatandaş olması için çalışıyoruz. Bizim inşa etmek istediğimiz demokrasi bu. AK Parti doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile bir Türkiye partisi haline geldi. Bütün milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin partisi oldu. Başka partiler gibi belli bir bölgeye ve belli bir halka hitap etmiyoruz. Herkesi olduğu gibi kucaklıyoruz ve bunu da rant için yapmıyoruz. Bunu somut adımlarla ve icraatlarla yapıyoruz. Slogan ve kuru gürültülerle değil. Gerçekten iş yaparak gerçekleştiriyoruz. Olağanüstü hallerden Devlet Güvenlik Mahkemelerine, işkencenin ortadan kaldırılmasından faili meçhullerin çözülmesine kadar her şeyin üzerine gittik. Kürtçe'nin önündeki bütün engelleri tek tek kaldırdık. Okullarda isteyen ailelerimizin çocukları seçmeli olarak Kürtçe ders görecek. Kim Kürtçe, Zazaca ve Arapça öğrenmek istiyorsa, seçmeli ders haline getirdik. İsteyenler dersini devletin okulunda görecek. Demokraside adım atmaya da devam edeceğiz. Yeni Anayasa ile çalışmalarımız devam edecek."

-"Devletin paraları faizlerle çarçur ediliyordu"

Geçmişte devletin paralarının faizlerle çarçur edildiğinin altını çizen Yılmaz, AK Parti'nin güçlü bir hükümet olarak istikrarı sağladığını ifade etti.

Yılmaz, daha önceleri faize giden paraların şimdi hizmete gitmeye başladığını bildirerek, şöyle devam etti:

"Buraya gelirken güzelim yolları gördüm. Yol çalışmaları harıl harıl devam ediyor. Beton asfaltlar yapılıyor. Bunu 10 yıl önce sorsaydık hangi biriniz inanırdı. Bitlis Eren Üniversitesi'ni gördük. Kocaman bir üniversite olmuş. Sadece devlet olarak oraya 60 milyon lira harcadık. Eren Holding de harcama yapıyor. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bu 60 milyon liraya yurtların yapımı dahil değil. Üniversitede bin 500 kişilik yurt yapıyoruz. Bitlis İnşallah bir üniversite şehri olarak yükselecek. Bitlis'in eğitime ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Geçen yıllarda hepimizin göğüsünü kabartan Bitlis halkını tebrik ediyorum. Ciddi bir emek harcanmış ve Bitlis üniversite sınavlarında çok iyi bir noktaya geldi. Trakya'da, Akdeniz'de ve Karadeniz'de olduğu gibi bunu Bitlis'te de çok şükür başardık."

Eski Bitlis'in tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için çalışmaların devam ettiğini anlatan Yılmaz, Rahva mevkisinde yeni bir kent inşa edildiğini bildirdi.

-"Komşumuz Suriye'de çatışma var ve Ortadoğu kaynıyor"-

Yılmaz, Avrupa'nın durgunluk içinde olduğu bir dönemde, Suriye'de çatışmaların devam ettiğine ve Ortadoğu coğrafyasının kaynadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada sıkıntılar ve krizler var. Bu ortamda Türkiye büyümeye devam ediyor. Türkiye memuruna zam yapmaya devam ediyor. Başka ülkelerde memurlar işten çıkarılıyor. Biz hastaneler, okullar ve yollar yapıyoruz. İyi yönetilince bunlar oluyor ve yapılıyor. Yoksulumuza, özürlümüze, dulumuza, şehidimize ve gazimize sahip çıkıyoruz. Çok şükür Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başımızda ve güçlü. Güçlü kadrolarımız ve sizin desteğiniz var. Artık Türkiye kendi kabuğunda bir devlet değil. Bütün dünyada bilinen, tanınan ve parmakla gösterilen bir ülke haline geldi. Bugün Türkiye'de yapılanlar sadece Türkiye'yi ilgilendiren bir durum değil, bu Tunus'u, Afganistan'ı, Kırgızistan'ı ve Balkanları da ilgilendiriyor."

Türkiye'deki bu başarının, bütün dünyaya ilham verdiğini anlatan Yılmaz,

"Türkiye oralara da sahip çıkıyor. Geçen yıl Türkiye 1 milyar 300 milyon dolar dış ülkelere yardım yaptı. Somali'den Afganistan'a, Kırgızistan'dan Balkanlardaki bazı bölgelere Türkiye bu kadar yardım yaptı. Çok şükür Türkiye güçlü bir ülke ve bunları yapıyor. Bunu devam ettirmemiz lazım. Çok şey yaptık, ama işimiz bitmedi. Kardeşliğimizi birleştirmemiz lazım. Türk, Kürt, Zaza, Arap, Laz, Çerkez ve Abaza ne olursa olsun, bütün halk bizim milletimizin bir parçası. Bizim milliyetçiliğimiz ırka dayalı bir anlayış değil. Biz ırkçı değiliz. Bütün bu etnik unsurlarımızla, mezheplerimizle ve inanç gruplarımızla biz bir milletiz" diye konuştu.

-"Kişi başına düşen gelir 10 bin doları geçti"

Kişi başına düşen gelirin 10 bin doları geçtiğini dile getiren Yılmaz, milli gelirin ise 230 milyon dolardan 780 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

Yılmaz, 2023 hedefine ulaşmak için önlerine büyük hedefler koyduklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 bin kilometre duble yol, hastaneler, okullar ve üniversiteler yaptık. Fakat bunlar yetmez. Şimdi de diyoruz ki 2023 hedefimiz için önümüze çok büyük hedefler koymamız lazım. Bunun için de çalışacağız. Slogan atmakla ülke bir yere varamaz. Bunun için ter döküyoruz. Gelişmek, kalkınmak, Tatvan'ı, Bitlis'i ve Türkiye'yi daha iyi bir yere taşımak istiyorsak, ter dökeceğiz ve emek harcayacağız. Daha fazla bilgili ve donanımlı olacağız. El alem bir dil biliyorsa, biz üç dil bileceğiz. İlmimizi ve bilgimizi arttıracağız. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Kendi içimizde kavga ederek enerjimizi boş yere harcamayacağız. Enerjimizi, birlik ve beraberlik içinde Türkiye'yi daha ileriye götürebilmek için harcayacağız. Bitlis kardeşliğimizin sembolü olan bir ilimiz. Bitlis herkese örnek bir şehir olmaya devam edecek."

Konuşmasının ardından partililerle orucunu açan Yılmaz, İbadullah Camisi'nde kıldığı teravih namazından sonra ilçe merkezindeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Buradan il merkezine geçerek Bitlis TV'de düzenlenen programa katılacak olan Yılmaz, geceyi kentte geçirecek.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Levent Harman - BİTLİS

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title