Haberler

Kaçak içkiden ölüme, 25 yıl hapis talebi

Güncelleme:

ANKARA'da, Şengül Elmir (55) arkadaşı O.Y.'nin evinde alkol aldıktan sonra metil alkol zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi.

ANKARA'da, Şengül Elmir (55) arkadaşı O.Y.'nin evinde alkol aldıktan sonra metil alkol zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi. Ölüme neden olan kaçak içkiyi ürettiği belirlenen O.Y. ile M.G. hakkında 'olası kasıtla öldürme' suçundan 25'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre Şengül Elmir, 21 Mart 2020 tarihinde kaldırıldığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde hayatını kaybetti. Adli Tıp Kurumu, Elmir'in metil alkol zehirlenmesi sonucu öldüğünü tespit etti. Başlatılan soruşturmada kapsamında, Elmir'in 14 yaşındaki kızı G.E'nin ifadesi alındı. G.E, 20 Mart'ta annesinin, alkol almak üzere O.Y'nin evine gittiğini, gece saatlerinde eve döndüğünü, pet şişede getirdiği alkolü de daha sonra içtiğini anlattı. Annesinin ertesi sabah uyandığında "Kızım ben hiçbir şey göremiyorum" dediğini, yalpaladığını ifade eden G.E, akşam saatlerinde hastaneye götürdükleri annesinin öldüğünü söyledi.

İddianamede yer alan bilgilere göre bunun üzerine O.Y. ve kadının aynı akşam eve getirdiği içkiyi aldığı M.G. gözaltına alınıp, tutuklandı. O.Y. ve M.G.'nin, kaçak içki üretimi ve satışına ilişkin POLNET kayıtlarının bulunduğu belirlendi. İddianamede, "Şüphelilerin kaçak ürettikleri ve sattıkları alkollü içeceğin yüksek oranda metil alkol içermesi nedeniyle içenlerin ölebileceklerini öngörmelerine, yani kaçak içkinin zehirleyici ve öldürücü etkisini bilmelerine rağmen, Şengül Elmir'in metil alkol zehirlenmesi sonucu ölümüne sebebiyet vermek suretiyle atılı suçu işledikleri anlaşılmıştır" denildi.

İddianamenin Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesiyle O.Y. ve M.G. hakkında 'olası kastla öldürme' suçundan 20 yıldan 25'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Ankara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title