Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde, Gelişen Tıp Teknolojisinin Araç Gereçleriyle Donatılması ve Hizmet Verilen Mekanların İyileştirilmesi Amacıyla Başlatılan Çalışmaların Devam Ettiği Bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde, gelişen tıp teknolojisinin araç gereçleriyle donatılması ve hizmet verilen mekanların iyileştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

20. yüzyılın başlarında yaptırılan ve İzmir'in unutulmaz belediye başkanlarından Eşref Paşa'nın ismini taşıyan hastanede bir yandan hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla binalarda tadilat yapılıyor, bir yandan da eskiyen tıbbi cihazlar yenileniyor ve eksikler gideriliyor. Bunların yanı sıra ek binaların inşaatı da hızla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'ndeki tadilat çalışmaları kapsamında hastanedeki ameliyathanelerden 9'u baştan aşağı yenileniyor. Çalışmaların bitme aşamasına geldiği 5 ameliyathanenin, 20 Kasım 2006 Pazartesi gününden itibaren hizmete gireceği belirtilirken, yenilenen ameliyathanelerin zemin ve duvarları antibakteriyel malzemelerle kaplandığı, kullanılan cihaz ve tıbbi malzemelerin yenilendiği, ameliyathanelerin havalandırma sistemlerinin ise yeniden kurulduğu bildirildi. Eşrefpaşa Hastanesi'ndeki çalışmaların yalnızca ameliyathanelerle sınırlı kalmadığı, kapsamlı bir değişim yaşanan hastanenin neredeyse her biriminin yeniden kurulduğu kaydedildi. Hastanede diğer yapılan işlerin ise şunlar olduğu açıklandı:

"Hastanede yeni bir sterilizasyon ünitesi kuruldu. Yeni hasta odaları oluşturuldu. Yeni koroner bakım ünitesi kuruluyor. Hasta başı monitörleri yenilendi, eksik olanlar tamamlandı. Tadilat kapsamında idari birimde de fiziksel anlamda yenilikler yapıldı. Yeni anestezi cihazları alındı. 3 ultrason cihazı alındı (1'i renkli dopler ultrason). Küçük cerrahi operasyonların yapıldığı bölüm tadilata alındı. Doğumhane fiziksel yapısı ve teçhizatıyla yenilendi. Ameliyat sonrası bakım odaları iyileştirildi."

EK BİNALAR YÜKSELİYOR

Tüm bu çalışmaların yanısıra, hızla gelişen hastanenin hizmetlerinde yetersiz kalan eski binalara ek olarak yeni bina inşaatları da hızla ilerliyor. 2007 yılının sonunda hizmete girmesi planlanan yeni binalarda ayaktan teşhis ve tedavinin yapıldığı bölümler, radyoloji birimi ve laboratuarlar bulunacak. Eski bina ise yalnızca yatakta tedavi gören hastalara ayrılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, ek binaların açılmasıyla, hastanede sıkışıklığın minimuma ineceğini ve hekim sayısının daha da artacağını, bunun sonucu olarak hastanede çok daha çağdaş bir sağlık hizmeti verilebileceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapılan çalışmaları incelemek ve gelinen noktayı görmek amacıyla hastaneyi ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu, Başhekim Prof. Dr. Güven'den bilgi alarak, inşaat alanını gezdi. Eşrefpaşa Hastanesi'nde Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur'lu hastaların yanı sıra, sosyal güvencesi olmayan hastalara da hizmet verildiğini, ilköğretim okullarına sağlık ve diş taraması yapıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Günümüzün yerel yönetim anlayışı içinde, belediyelerin sağlık hizmeti vermek ve benzeri sosyal projeler geliştirmek 'bizim işimiz değil' demek gibi bir hakları yok. İşte bu hastane bizim sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli örneklerinden biridir. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Eşrefpaşa Hastanesi'ni sürekli yenileyerek, İzmirliye layık olduğu en çağdaş sağlık hizmetini vermenin çabası içindeyiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title