Haberler

İzmir: İtfaiye Haftası Etkinlikleri

- İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, 2007 Yılında İtfaiye Teşkilatına Helikopter Satın Almak İçin Bütçelerinde Ödenek Ayırdıklarını Söyledi.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, 2007 yılında itfaiye teşkilatına helikopter satın almak için bütçelerinde ödenek ayırdıklarını söyledi.

İtfaiye Haftası'nın başlaması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Barandır, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanacak İtfaiye Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini, bu etkinliklerle teşkilatlarını halka daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi. Yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasası'ndan sonra 10 ilçenin daha İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edildiğini hatırlatan Fuat Barandır, bu ilçelerde İtfaiye Grupları oluşturmak için çalışma başlattıklarını, beldelerdeki itfaiye postalarının da bu gruplara bağlanacağını açıkladı.

İtfaiyecilerin en büyük sorununun özlük haklarının aldıkları sorumluluğa uyumlu hale getirilmemesi olduğunun altını çizen Barandır, İzmir İtfaiye Teşkilatı'nda 405 memur ve 435 işçinin görev yaptığını, norm kadro uygulamasına göre ise 798 kadro bulunduğunu, ancak dünya standartlarında bin kişiye 1 itfaiyecinin bulunması gerektiğinin göz önüne alınması halinde, İzmir'in ihtiyacı olan itfaiye sayısının 3 bin 500 olduğunu kaydetti.

Vatandaşlara, "110" numaralı itfaiye yangın ihbar telefonuna doğru ihbar yapmaları, telefonu gereksiz yere meşgul etmemeleri çağrısında da bulunan Barandır, yangına müdahalede saniyelerin bile önemli olduğunu, dar sokaklara yapılan sağlı sollu araç parkları yüzünden de zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Barandır, yangın olan sokaklarda vatandaşların da itfaiye araçları gelinceye kadar araçlarını çekerek sokağı boşaltmalarını istedi.

Eğitim konusuna bu yıl da önem vereceklerini, açtıkları stantlarda broşürler dağıttıklarını, bu yıl yine metropol ve mücavir alan içerisindeki lise dengi okulların 9 ve 10. sınıflarının eğitimlerinin başlayacağını, halkın eğitimi konusunda da çalışmalar yapmayı öngördüklerini bildirdi.

Yangınlarla daha etkin müdahale edebilmek amacıyla 2007 yılı bütçesine helikopter alımı için ödenek konulduğunu açıklayan Fuat Barandır, alınacak helikopterlerin orman yangınlarına müdahale, ekip ve malzeme nakli için de kullanılabilecek özelliklere sahip olmasını istediklerini belirtti. Hizmet alımına göre, tüm bakım ve servisleri kiralanan şirket tarafından verilmek koşulu ile bir helikopterin, yıllık 300 saat uçuş için geçen yıl rakamlarına 1 milyon dolara kiralanabildiğini kaydeden Barandır, istenilen niteliklere uygun helikopteri satın alma maliyetinin ise özelliklerine göre 3-9 milyon dolar arasında değiştiğini söyledi. Ankara ve İstanbul itfaiyelerinin helikopterinin helikopterinin bulunduğunu, İstanbul itfaiyesinin ayrıca uçağa da sahip olduğunu anlatan Barandır, 2007 yılı içerisinde İzmir İtfaiyesi'nin de helikoptere sahip olmasını istediklerini vurguladı. Barandır, "Helikopter Stratejik Plan'da var. Biz 2007 bütçesine koyduk" dedi.

İzmir İtfaiyesi'nin araç gereç parkının genişletilmesi ve modernize edilmesi için yapılan ihalenin itiraz nedeniyle Hukuk Kurulu'nda incelemede bulunduğunu belirten Barandır, itiraza konu ihale kapsamında 8 adet 22 metre, 4 adet 37 metrelik merdiven, 5 adet 5 tonluk, 8 adet 3 tonluk, 2 tane 15 tonluk arazöz ve tanker alımının da bulunduğunu, yaklaşık 10 milyon YTL tutarındaki ihale ilgili hukuki sürecin bir an önce bitmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

(ERG-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title