Haberler

İzmir: Fransa'daki Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi Gibi Sivil Toplum Kuruluşları Yaptıkları Ortak Basın Açıklamasında, ABD ve Fransız Büyükelçilerinin Sınır Dışı Edilmesi Gerektiğini Söyledi.

İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi gibi sivil toplum kuruluşları yaptıkları ortak basın açıklamasında, ABD ve Fransız büyükelçilerinin sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Tabip Odası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant, Fransa'nın Ermeni Soykırımını İnkar Yasası'nı kabul etmesinin, AB-ABD emperyalizminin Türkiye'yi sömürmek, parçalamak ve paylaşmak amacıyla 60 yıldır uyguladığı saldırılarından geçilmesi gereken taktik aşamalarından biri olduğunu söyledi. Güzelant, "Utanç oylaması, bundan sonra çeşitli ülke parlamentolarında ya da senatolarında kabul edilse de edilmese de soykırım şantajına maruz kalan Türkiye; Ege, Kıbrıs, azınlıklar ve PKK gibi konularda da şantaja boyun eğecek kıvama gelmiştir. Kurbağa haşlanmaya devam etmektedir" diye konuştu. Türkiye'nin Gümrük Birliği ve AB üyelik sürecinden başlayarak emperyalizmin tüm plan, proje ve dayatmalarına karşı ulusal bir silkinişi ve bu görüşmelerin askıya alınmasını öneren Güzelant, "İkinci adım Türk halkına tokat attıran siyasi kadroların, Türk halkına küresel emperyalizmin kurbanlık koyunu rolünü biçenlerin derhal istifa etmesidir" dedi. Güzelant ayrıca, Fransız ve ABD büyükelçilerinin bir an önce sınır dışı edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title