Haberler

İyi Tarım Uygulamaları' Çiftçi Toplantıları Devam Ediyor

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde ’İyi Tarım Uygulamaları’ çiftçi toplantıları devam ediyor.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 'İyi Tarım Uygulamaları' çiftçi toplantıları devam ediyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Alaaddin Zeybek, Süleymanpaşa İlçe Müdürü Ufuk İşcan ve konu uzmanlarının katılımıyla, ilçeye bağlı Kınıklar Mahallesinde 'İyi Tarım Uygulamaları' konulu çiftçi toplantısı düzenledi.

İl Müdürü Sarıkoca, yaptığı konuşmada iyi tarım uygulamalarının verimli bir tarımsal üretim ve güvenli gıda tüketimi açısından çok önemli olduğunu, iyi tarım uygulamaları ile üreticilerin karlılığının ve rekabet gücünün artacağını, tüketici sağlığının korunacağını söyledi.

Toplantıda sebze ve meyve yetiştiriciliği faaliyeti yürüten çiftçilere üretim faaliyeti sırasında çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen tarım teknikleri anlatılarak doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik, gıda güvenliğinin sağlanması konularında teknik bilgiler verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekeriya Sarıkoca Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title