Haberler

İstanbul: İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hazırlıkları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hazırlıkları İçin, İstanbul Genelinin Üç Milyon Bayrakla Donatıldığını Belirterek, "İstanbul Bayramlıklarını Giydi, Cumhuriyet Bayramı'nı Bekliyor" Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları için, İstanbul genelinin üç milyon bayrakla donatıldığını belirterek, "İstanbul bayramlıklarını giydi, Cumhuriyet Bayramı'nı bekliyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin yapılacağı Dolmabahçe'deki platformda basın toplantısı düzenledi. Topbaş, "İstanbul bayramlıklarını giydi, Cumhuriyet Bayramı'nı bekliyor" dedi. Topbaş, İstanbul genelini üç milyon bayrakla donatıldığını bu bayrakların dalgalandıkça çoğaldığını belirterek, "Bu yıl Cumhuriyet Bayramı dört gün sürecek elbette Boğazı da bu çoşkuya katacağız. Dolmabahçe sahilinde karadan 50 metre açıkta bir platform kurduk. 'Stratofer' adı verilen sahnede müzik ve ışık gösterisi yapılacak. Renk cümbüşü içindeki bu gösteri Türkiye'de ilk kez gerçekleşmiş olacak. İstanbullular gece Boğaz Köprüsü'nde çok muhteşem ışıklı gösteriyi, Dolmabahçe'deki konser eşliğinde izleyecek. Bu çoşkulu gün 83 yıl önce kazanıldı. O gün Türk Milleti'nin cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde köklü bir değişim başlattığı gündür. Cumhuriyet, her bireyin eşit haklara sahip olduğu ve demokrasi ile taçlandırılmış bir yöntem şeklidir. Biz bu günlere, bilgi, bilim ve insan sevgisi ile yoğrularak geldik" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, demokrasinin ışığında, hoşgörüyü, düşünce özgürlüğünü ve saygıyı birlikte yaşamanın temel ilkeleri yapmaya çalıştıklarını ve her geçen gün gelişen ve kökleşen cumhuriyet ve demokrasiye hep sahip çıkacaklarını belirterek, "Bu seksen üç yıllık çınar, tarihsel kökleriyle dillere destan geçmişini sarmalayarak büyümeye devam edecektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Türk milleti, hakkında karar verecek en büyük kuvvet yine kendisidir" şeklinde konuştu.

Boğaz'ın, trafiğe altı saat süreyle kapatılacağını belirterek, İstanbul'un sekiz ayrı tepesinden havai fişekler atılacağını da söyleyen Topbaş, "Etkinlikler nedeniyle Boğaz'ı 6 saat süreyle trafiğe kapatmak zorunda kalacağız. Ama Türkiye'nin ve İstanbul'un bu önemli kazanım gününü dünyaya haykırmak için buna değer. 8 ayrı tepeden atılan havai fişeklerle İstanbul'un güzelliklerini dünyaya yansıtacağız. Milletçe birlikte kurduğumuz bu cumhuriyeti birlikte geleceğe taşımanın heyecanını duyuyorum ve Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Bizim bu coşkuyu hissettirmek ve yaşatmak adına yaptığımız bu çalışmalar çok büyük maliyetler getirmiyor. Ancak buna değer olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Bayramı'nın bu tür etkinliklerle hissettirilmesi gerekiyor. Bazı sponsorların da devreye girdiği bu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Türkiye'de ilk defa bu boyutta hissedileceğini düşünüyorum. Gelecekte çok daha büyük kutlamalar yapmayı arzu ediyoruz. 4 gün 4 gece sürecek olan bu etkinliklerimizin toplam maliyeti takriben 745 bin YTL civarındadır. Bu para bu coşkuyu hissettirmeye değer" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title