Haberler

İş Adamları Daralan Ekonomiden Rahatsız

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Başkanı Adnan Sakoğlu, Özellikle Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecinde Ekonominin Daraldığını, Piyasada Nakit Sıkıntısı Yaşandığını Söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, özellikle cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ekonominin daraldığını, piyasada nakit sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren ve ülkede yaşanan gelişmeler hakkında oda olarak görüşlerini bildiren Adnan Sakoğlu, Türkiye'nin yeni bir demokrasi sürecine girdiğini, süreçte 2007 yılında Türkiye'yi cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin beklediği konusunda görüşlerini bildirdiklerini, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşanan gelişmelerin yansımalarından endişelerini dile getirdiklerini kaydetti. Seçim sürecinde cumhurbaşkanlığı

seçiminin eksi yansımalarını beklediklerini, ama fazla yansıma olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Sakoğlu, piyasada etki olarak sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. "Ekonomi daraldı" diyen Sakoğlu, "Piyasada nakit sıkıntısı var. Çek ve senet ödememe noktasında da artma var. Protestolu, karşılığı olmayan çeklerde rakamsal sayısal artma gözleniyor. Özellikle inşaat sektöründe bir tıkanıklık yaşanıyor. 2005 yılında başlayan sektörel yükselişin belki sonucu. Bu alanda pazarlama noktasında

sıkıntılar ve yeni yapılması düşünülen inşaat sektörlerinde daralma var. Bunlar bekleniyor muydu? Evet bekleniyordu. Ama yeniden kaygıya kapılmamak lazım. En korkulan şey karamsarlığa kapılmak" dedi.

Partilerin seçim çalışmalarına da değinen Sakoğlu, sandığa sahip çıkılması gerektiğini, partilerin tabanın sesiyle aday belirleme noktasında ise demokratik kapsamda sıkıntıların yaşandığını kaydetti. Bazı milletvekillerinin çeşitli projeleri kendilerinin üstlenmesi ve sahiplenmesi gibi durumların yaşandığını söyleyen Sakoğlu, "Odaya hiçbir zaman siyaset karıştırmadım, karıştırmam da. Herkes kendi yaptığı işi anlatsın. Bizim yaptığımız çalışmalardan kimse pirim yapmaya çalışmasın" diye konuştu.

(MD-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title