Haberler

İngiltere'nin İlk Müslüman Kadın Bakanı Warsi Türkiye'de

İngiltere'nin ilk Müslüman kadın Bakanı Barones Sayeeda Warsi, "Ne zaman dünyanın herhangi bir yerinde bir ihtiyaç doğsa Türkiye hep orada olmuştur.

KADİR KARAKUŞ - İngiltere'nin ilk Müslüman kadın Bakanı Barones Sayeeda Warsi, "Ne zaman dünyanın herhangi bir yerinde bir ihtiyaç doğsa Türkiye hep orada olmuştur. Elbette Türk insanının Filistinlilerle derin bir gönül bağı var. Öte yandan burada böylesine sıcak karşılanmak çok güzel; bu da Türklerin Filistin halkına yönelik sevgisini ve Filistin davasına duydukları alakayı gösteriyor" dedi.

İngiltere'nin eski İnanç ve Topluluklardan Sorumlu Devlet Bakan Warsi, AK Parti'nin davetlisi olarak  Kayseri mitingine katıldı. Warsi, miting sonrası AA muhabirinin, sorularını yanıtladı.

Türkiye'de katıldığı ilk seçim mitingi ve kampanyası olduğuna dikkati çeken Warsi, etkileyici bir deneyim yaşadığını, mitinge katılanların sayısının çokluğunun ve miting atmosferinin heyecan verici olduğunu söyledi. Warsi, mitinge katılan kadın sayısının çok olmasını önemsediğini ve bu kadınların ön sıralarda yer alarak, AK Parti'nin söylemlerini dile getirmelerini etkileyici bulduğunu bildirdi.

Warsi, AK Parti ve İngiltere Muhafazakar Parti'nin kardeş partiler olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'deki terör saldırılarının ardından dayanışma için Türkiye'de bulunmaları gerektiğini düşündüğü"nü, AK Parti'nin daveti üzerine de hiç düşünmeden Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Warsi, bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Filistin ve Gazze davasına her zaman destek vermesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Warsi, "Ne zaman dünyanın herhangi bir yerinde bir ihtiyaç doğsa Türkiye hep orada olmuştur. Elbette Türk insanının Filistinlilerle derin bir gönül bağı var. Şahsen ben de hükümetimin Gazze'deki çatışmalar sırasında takındığı tavrın savunulacak yanının olmadığını düşündüm ve bu sebeple işimi bıraktım. Öte yandan burada böylesine sıcak karşılanmak çok güzel; bu da Türklerin Filistin halkına yönelik sevgisini ve Filistin davasına duydukları alakayı gösteriyor" ifadesini kullandı.

İngiltere'nin ilk Müslüman kadın bakanı olarak tarihe geçen ve halen Lordlar Kamarası üyesi olan Pakistan asıllı Barones Warsi, bir dönem de İngiltere Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığını yaptı.

Warsi, İngiliz Hükümetinin Gazze politikalarını eleştirerek İnanç ve Topluluklardan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinden 2013 yılında istifa etmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Filistin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title