Haberler

İlk Hızlı Tren Yarın Türkiye'de

Türkiye'nin ilk hızlı treni, yarın Kapıkule sınır kapısından Türkiye'ye girecek. Yapımı İspanya'da gerçekleştirilen tren, yolun durumuna göre saatte 250 km kıza ulaşabilecek.

Türkiye'nin ilk hızlı treni, yarın Kapıkule sınır kapısından Türkiye'ye girecek. Yapımı İspanya'da gerçekleştirilen tren, yolun durumuna göre saatte 250 km kıza ulaşabilecek. TCDD tarafından İspanya'ya yaptırılan ve 6 vagondan oluşan hızlı tren seti, normal seferlerine başlamadan önce test ve ölçüm aletleri ile donatılarak Ankara-Eskişehir hızlı tren hattında sinyal testleri ile yol denemesi yapılacak.

Toplam 419 yolcu kapasiteli sette, 55 business, 354 first class koltuk, 2 bedensel engelli koltuğu ve 8 kafeteryanın yanı sıra, radyo ve kapalı devre televizyon sistemi bulunuyor. Trende ayrıca, business bölümünde laptop güç kaynağı, koltuk arkalarında ve tavanda LCD ekran, engelliler için tekerlekli sandalye bölümü ve özel tuvaletler de bulunacak.

Hızlı tren, Ankara-İstanbul arasındaki normal hat dışında özel olarak yapılmakta olan tamamı elektrikli, sinyalli ve yeni çift hatlı hızlı demiryolu üzerinde çalışacak.

Türkiye, hızlı trenin seferlere başlamasıyla hızlı trene sahip dünyada 8., Avrupa'da da 6. ülke olacak. (ANKA)

(GB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title