Haberler

İEF'ye Doğru

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri kapsamında 18 ülkeden 600'e yakın sanatçının İzmir'e geleceği belirtildi.

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri kapsamında 18 ülkeden 600'e yakın sanatçının İzmir'e geleceği belirtildi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri'nden (İZFAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyenin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İEF, 26 Ağustos-4 Eylül 2016 tarihlerinde 85. yıl dönümünü kutlayacak.

İEF'de, bu yıl görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan sürpriz şovlar, sokak gösterileri, konserler, sinema gösterimleri, söyleşiler, sergiler, tiyatro oyunları, dans gösterileri gibi birçok özel etkinlik gerçekleştirilecek.

Folkart sponsorluğunda düzenlenecek sokak gösterileri 18.00-21.30 saatlerinde Kültürpark sokaklarında yapılacak.

Sabit ve gezici sokak etkinliklerinden oluşacak programda, 18 ülkeden 600 sanatçı performans sergileyecek.

Kuklalardan tahta bacaklara, trompet şovlarından caz dinletilerine, havada akrobasi gösterilerinden balon şovlarına kadar pek çok etkinlik fuar sokaklarını şenlendirecek.

Ünlü gösteriler İEF'de

Sokak tiyatrosunun dünyaca ünlü grubu Close Act, dört farklı gösteriyle izleyenleri büyüleyecek. Yedi metre yüksekliğindeki dev dinozorlar Kültürpark'ın sokaklarında izleyenlere heyecanlı anlar yaşatacak. Dev küre gösterisindeyse 40 metrelik bir küre üzerinde gerçekleştirilecek ışık oyunları, renkli kostümler ve dumanlar gökyüzünde süzülecek. Tahta bacak gösterisinde zaman ve mekan, ışık ve hareket ön plana çıkacak.

Balkan Brassband orkestrası, Brasssolist caz performansı ve Physical Musical Comedy trampet şovla ziyaretçiler fuarı gezerken müzik keyfi yaşayacak. Öte yandan canlı gezici kuklalar, fuarı gezerek ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşatacak. Ayrıca Circus Workshop etkinliğiyle sirk gösterilerinin püf noktaları hakkında uygulamalı eğitimler verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültürpark Eylül İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title