Haberler

İdlib'e Hava Saldırısına Tepkiler

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Rus savaş uçaklarınin çok sayıda sivil yerleşim yerini ve muhaliflerin cephe hatlarını vurmasına ilişkin, "Sakarya'daki Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak yarın öğlen namazı sonrası...

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Rus savaş uçaklarınin çok sayıda sivil yerleşim yerini ve muhaliflerin cephe hatlarını vurmasına ilişkin, " Sakarya'daki Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak yarın öğlen namazı sonrası Orhan Camisi'nde bu zulme karşı basın açıklaması yapacağız. Tüm halkımızı basın açıklamasına katkı sunmaya davet ediyoruz." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya, Esed ve İran'ın bölgede mazlum İdlib halkına yönelik ağır bombardımana başladığını söyledi.

Bundan yaklaşık 2 sene kadar önce Halep'e yönelik benzer girişimler olduğunu ve çok ciddi katliamlara şahit olduklarını belirten Aydın, "İdlib'in Halep olmaması ve çok yoğun göç dalgasını da Türkiye'nin kaldıramayacağını düşünerek hem de insani bakış açısının kaybolduğu Suriye'de yeniden büyük çaplı ölümlerin, bombalamaların ve göç hareketlerinin yaşanmaması için ve özgür bir Suriye'ye kavuşmak için, mazlum Suriye halkının üzerinde oluşabilecek ağır bombardımanın ortadan kalkması için Sakarya'da basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Sakarya'daki Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları olarak yarın öğlen namazı sonrası Orhan Camisi'nde bu zulme karşı basın açıklaması yapacağız. Tüm halkımızı basın açıklamasına katkı sunmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Suriye Aydın İdlib Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title