Haberler

Hisarcıklıoğlu'ndan Gezi Parkı Değerlendirmesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı protestolarına ilişkin, "Artık bu durum yurt dışındaki imajımıza zarar veriyor."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı protestolarına ilişkin, "Artık bu durum yurt dışındaki imajımıza zarar veriyor. Onun için her şeyi yerli yerinde, saatinde zamanında bırakmak gerekiyor" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TOBB Başkanlığı süresince yaptığı çalışmaları anlatıp, gelecekteki projelerini anlatan Hisarcıklıoğlu, iş adamları tarafından yöneltilen sorulara da cevap verdi. Hisarcıklıoğlu, Gezi Parkı protestolarına ilişkin yaptığı açıklamada, insanların hukuk çerçevesinde düşündüklerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini belirtti. Herkesin kurallara uyması gerektiğini işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Yazılan kuralları beğenmeyebiliriz. Ama kuralı ben kendim koymaya başladığım zaman, o zaman 76 milyon kural ortaya çıkar. Protestocular veyahut bir başkası kural koymaya başladığı zaman işte o zaman kaotik bir ortam ortaya çıkar. Bütün mesele budur. Bütün vatandaşlarımız demokrasi içerisinde her türlü fikrini açıkça, hürce, çekinmeden söyleyebilmesi lazım. Ama kurallar çerçevesinde. Yani kesinlikle hiçbir kimsenin canına malına, ırzına zarar vermeden olması lazım. Kamu görevlisi de dahil, protestocusu da dahil. Kamu mallarına zarar verilmiyor olması lazım. Herkes söyleyeceğini söyledi. Çünkü mesajlar herkes tarafından öyle veya böyle alındı" diye konuştu.

Artık protestoların ülkenin yurt dışındaki imajına da zarar verir duruma geldiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakın yurt dışında imajımız çok önemli. Ülke olarak imajımız çok önemli. Artık imajımıza zarar getirecek, halel getirecek bir işin içerisinde olmamamız lazım. Demokratik haklarımızın artırılmasını istiyor musun? İstiyorsun. Daha adil, güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir Türkiye istiyoruz ama her şey kurallar içinde olacak. Artık herkesin işine gücüne bakması lazım. Bu bize zarar veriyor. Yurt dışındaki imajımıza zarar veriyor. Haklıyken haksız duruma düşülebilir. Onun için her şeyi yerli yerinde, saatinde zamanında bırakmak gerekiyor diye düşünüyorum." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title