Haberler

Hisarcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan Gelir Testi Uyarısı

Hisarcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların 29 Şubat 2012 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hisarcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların 29 Şubat 2012 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Gelir testi tespitinde bulunması için sayılı günler kaldığını vurgulayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuri Koltukçu, " Vize süresi dolan Yeşil Kartlılar ve hiçbir güvencesi olmayan kişilerin 29 Şubat'a kadar bildirimde bulunması gerekmektedir. Ay sonuna kadar gelir testinde bulunmayanların gelirlerinin asgari ücretin 2 katı olarak dikkate alınacak, bu da 213 liralık prime tekabül etmektedir. Özürlülük ve yaşlılık gibi nedenlerle bizzat başvuruda bulunamayacak olanların başvurusu ise vekil tayin edecekleri kişiler tarafından yapılabilecektir. Gelir testinde, aynı evde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, büyük anne ve büyük babadan oluşan aile esas alınacak. Aynı aile üyelerinden biri veya birkaçı başvuruda bulunsa bile başvuru formunda hanede yaşayan tüm fertlere ait bilgiler yer alacak. Aile içinden birden fazla kişi gelir testine tabi tutulacak kişi durumundaysa tek form ile başvuru yapılabilecek. Testte yoksul olmadıkları anlaşılan vatandaşlar 35 ile 213 lira aylık prim ödeyecek. Teste hiç girmeyen ise otomatik olarak 213 liralık prim yüküyle karşı karşıya kalacak. Vatandaşların mağdur olmamaları için son günün beklememeleri gerekmektedir " dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title