Haberler

Hdp Lideri Demirtaş: "2015 Seçimleri Yeni Bir Fırsat"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Haziran ayında yapılacak seçimin bir fırsat olduğunu belirterek, “AK Parti karşısında eğer bu dönemde de bir hamle, bir çıkış yapılamayacaksa ve bu çıkış bu başarı solun bir başarısı olarak yazılamayacaksa bunun sorumluluğu AK Parti’de değildir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Haziran ayında yapılacak seçimin bir fırsat olduğunu belirterek, "AK Parti karşısında eğer bu dönemde de bir hamle, bir çıkış yapılamayacaksa ve bu çıkış bu başarı solun bir başarısı olarak yazılamayacaksa bunun sorumluluğu AK Parti'de değildir" dedi.

Türkiye ve Avrupa'daki bazı sol parti temsilcilerini bir araya getiren ve üç gün boyunca devam edecek olan "2. Avrupa Sol Partisi Akdeniz Konferansı"ın açılışına HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın yanı sıra, Avrupa Sol Partisi Başkan Yardımcısı Maite Mola, SDP Lideri Rıdvan Turan, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya katıldı. Hill Otel'deki konferansta konuşan Demirtaş, "AK Parti karşısında eğer bu dönemde de bir hamle, bir çıkış yapamayacaksa ve bu çıkış bu başarı solun bir başarısı olarak yazılamayacaksa, bunun sorumluluğu AK Parti'de değildir" dedi.

Gezi olayları ve Kobani'deki çatışmalara da değinen HDP Lideri, "Gezi direnişi ve arkasından Kobani direnişi, Kobani'yi sahiplenme direnişi de bu umudumuzun büyümesine veya umudumuzun geleceğe aktarılmasına dair bizlerde, her birimizde aynı heyecanı yaratmıştır. Direnmenin ruhu bu topraklarda vardır, deneyimi vardır, mirası vardır. Defalarca ispatlanmış kahramanlıkları vardır. Zulme boyun eğmeyen önemli siyasi çizgileri, devrimci hareketleri vardır. Bu köklere güvenmeden özgüveni kaybederek, asla ve asla gerçek bir zafere ulaşılamaz. Buradan baktığımızda muazzam bir başarı fırsatı vardır" şeklinde konuştu.

"2015 SEÇİMLERİ YENİ BİR FIRSAT"

2015 seçimlerini yeni bir fırsat olarak değerlendiren Demirtaş, "AK Parti karşısında eğer bu dönemde de bir hamle, bir çıkış yapamayacaksa ve bu çıkış bu başarı solun bir başarısı olarak yazılamayacaksa bunun sorumluluğu AK Parti'de değildir. Bu bir AK Parti başarısı olarak tarihe geçmeyecektir. Bu solun başarısızlığı olarak tarihe geçecektir. İşte 2015 seçimlerinin temel olarak bence bize sunduğu fırsat budur. Biz HDP şahsında yakalayacağımız başarıyı bir etnik kimliği, bir mezhebin, bir inancın başarısı olarak addetmiyoruz etmeyeceğiz. Solun başarısı olarak ortaya çıkmalıdır. Bu başarı Türkiye'de, artık Türkiye siyaset sahnesine sol bir hareketin damga vuracağı ve 2019 seçimlerinde iktidar olmayı hedefleyen yürüyüşün bir başlangıcı olarak ele alınmalıdır" diye görüş belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title