Haberler

Darbeci General Hafter kimdir? Hafter güçleri ne demek?

Güncelleme:

Libya'nın ülke gündemine oturması ile vatandaşların merak konusu olan Hafter, Hafter nedir, Hafter kimdir ve Hafter güçleri nedir gibi hususlar araştırıldı. Peki, Hafter nedir, Hafter kimdir, Hafter güçleri nedir?

Siyaset gündeminin sıcak konularından olan Libya tartışması, beraberinde çeşitli konuları da tartışmaya açtı. Vatandaşların sıkça duyduğu Hafter ismi de merak konusu oldu. Peki Hafter kimdir, Halife Hafter kimdir ve Hafter güçleri nedir? İşte Hafter hakkında merak edilen soruların yanıtları…

HALİFE HAFTER KİMDİR?

General Halife Hafter, Libya'nın doğusuna hakim silahlı güçlerin lideridir. 1943 yılında dünyaya gelen Sovyetler Birliği'nde askeri eğitim aldı ve Libya Silahlı Kuvvetleri'ne katıldı. 1969'da Kral İdris'in Muammer Kaddafi tarafından devrilmesinde görev aldı. 1986 yılında Fransa'nın desteklediği Çad kuvvetlerine yenilip ve 300 askeri ile esir olunca Muammer Kaddafi tarafından hain ilan edildi. ABD'ye kaçtıktan sonra tutuklandıysa da 1990 yılında serbest kaldı. 2011 yılında Kaddafi karşıtı gösterilerin artması ile birlikte Libya'ya geri döndü. Kaddafi'nin devrilmesinin ardından 2 yıl yargılandıysa da davası sonuçlanmadı. Yenilenen seçimlerden sonra 2015 yılında Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından Libya Ulusal Ordusu komutanı olarak atanmıştır.

Hafter nedir? Halife Hafter kimdir? Hafter güçleri ne demek?Hafter

HAFTER GÜÇLERİ NE DEMEK?

Hafteri'in emrinde 30 binden fazla asker bulunuyor.

Hafter'in emrinde 7 bin 200'den fazla savaşçı bulunuyor.

Hafter, çoğu doğu bölgelerinde olmak üzere paralı askerlere sahip.

Es-Saka ve Hafter'in oğlu liderliğindeki 106. Tugay başta olmak üzere doğu bölgelerinde büyük Tugaylar bulunuyor.

Hafter'in kontrolünde 7 hava üssü mevcut. Önemli hava üslerinden bazıları, Cufra Hava Üssü ve 7 bin kapasitekli EL-Vatiyye Hava Üssüdür.

AA muhabirine açıklama yapan Libya ordusundan eski Tuğgeneral Abdullah el-Ahdar, "Hafter yıllardır Trablus savaşı için hazırlanıyordu. Bu sırada da birçok askeri grubu savaşa hazırladı ve yetiştirdi." dedi.

Ahdar, "Hafter, Libya'nın doğusunda bünyelerinde en az 800 askerin bulunduğu 9'dan fazla askeri grup yetiştirdi. Yani Hafter 7 bin 200'den fazla savaşçının bulunduğu yeni bir askeri ekibe sahip ve bu savaşa girmek için yeterli bir sayı." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Muammer Kaddafi Halife Hafter Halife Hafter Halife Hafter Halife Hafter Halife Hafter Kaddafi Kaddafi Kaddafi Kaddafi Kaddafi Libya Libya Libya Libya Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (4)

İDRİSBJK:

OĞLANA BAK HELE

3
0
yanıtYanıtla
URFALI:

Adamın Müslümanlıkla alakası bile yok. Birde utanmadan Türkiyeye Cihat ilan ediyor.

0
0
yanıtYanıtla
Gül:

Nasil selam veriyor meymenetsiz hem rusa hem amerikaya siginmisdan ne haxir gelir

0
0
yanıtYanıtla
serdar:

ama libyanın siyasi haritasına bakınca ülkenin yüzde sekseni bu adamın elinde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title