Haberler

Emekli maaşları meclisten geçti mi? Meclis ne zaman toplanıyor?

Güncelleme:

Ek zammın meclisten geçmesini bekleyen vatandaşlar Emekli maaşları meclisten geçti mi? sorusuna yanıt arıyor. Milyonlarca memurun gündeminde yer alan konu hakkında Meclis ne zaman toplanıyor? sorusu da merak ediliyor. Emekli ve memuru tarafından ilgilendiren ek zam yasa teklifi, yakın zamanda komisyonda görüşülmüştü. Ocak ayında yapılan artışın ardından ek zam kararının alınmasıyla birlikte gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrilmişti.

Emekli maaşları meclisten geçti mi? Meclis ne zaman toplanıyor? sorularının yanıtı merak ediliyor. Enflasyon oranları ile 2022 memur ve emekli zammının belli olmasının ardından vatandaşlar ek zammı hakkında detayları araştırdı.

EMEKLİ MAAŞLARI MECLİSTEN GEÇTİ Mİ?

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre memurların aylık ve ücretlerinde 1 Ocak-30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltilecek. Emeklilerin en düşük aylığı 1500 liradan 2500 liraya çıkacak.

MECLİS NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Ek zam için kabul gören komisyon teklifinin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde oylamaya sunulması bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, memur ve emekliye ek zammı da içeren 'Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edildi. Yasa teklifi, Komisyon'da 15 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Emekli Zammı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title