Haberler

Araç Muayene Ücretlerindeki Artış Can Güvenliğini Tehdit Ediyor

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, araç muayene istasyonlarında ilginç bir fiyat artışı olduğunu belirterek, muayenesini geciktiren araç sayısındaki artışın can güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, araç muayene istasyonlarında ilginç bir fiyat artışı olduğunu belirterek, "Muayenesini geciktiren araç sayısındaki artış hepimiz açısından can güvenliğini tehdit eden bir duruma dönüşebilir." dedi.

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, araçların sabit giderlerinin her yıl arttığını belirterek, orta sınıf bir araç için motorlu taşıtlar vergisinin 5 bin 265 lira, trafik sigortasının 4 bin 500 ile 8 bin 200 lira arasında, kasko fiyatlarının 8-15 bin lira arasında değiştiğini, yetkili servis bakımının ise 10 bin lira olduğunu söyledi.

Araç muayene istasyonlarında ilginç bir fiyat artışı olduğunu dile getiren Gürer, 2018'de 198 lira olan otomobil muayene ücretinin 2023'te 1149 liraya çıktığını anlattı.

Gürer, TÜVTÜRK araç muayene bedellerine ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sorması üzerine, "Bu sözleşme gereği yeniden değerlendirme oranına göre her yıl düzenlenmektedir. Buna yapacağımız bir şey yok; güncel piyasa fiyatlarına göre şekilleniyor" yanıtını aldığını anlattı.

Gürer, "Emekliye gelince güncelleme enflasyonun neredeyse altında tutuluyor ama vatandaşın ödeyeceği hizmetlerde bu güncel piyasa fiyatlarına göre güncelleme oluyor; olan vatandaşa oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda bir sınırlama getirilebileceğini ve bir üst sınırın oluşturulabileceğini söyleyen Gürer, kamuya aitken daha düşük ücretle yapılabilecek işlerin özelleştikten sonra daha yüksek ücretle yapıldığını belirtti.

Gürer, "Kaskosunu yaptırmayan, trafik sigortasını, muayenesini geciktiren araç sayısındaki artış hepimiz açısından can güvenliğini tehdit eden bir duruma dönüşebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Ömer Fethi Gürer Milletvekili Niğde Ulaşım Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title