Haberler

Vali Karaloğlu talimat verdi, Ergani'de dev projeler başladı

Güncelleme:

Vali Karaloğlu talimat verdi, Ergani'de dev projeler başladı Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Ergani ilçesini şantiye alanına dönüştürecek dev projeler başlatıldı.

Vali Karaloğlu talimat verdi, Ergani'de dev projeler başladı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Ergani ilçesini şantiye alanına dönüştürecek dev projeler başlatıldı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde tamamlanan grup yolları açılışı ve yeni dev projeler olan Ergani İlçe Sağlık Müdürlüğü Kompleksi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu, nikah salonu temel atma töreni gerçekleşti. Törene Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

"Huzuru bozanlara 'Edi Bese' deyin"

Açılış konuşması yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, huzuru bozmaya çalışanlara Kürtçe yeter artık anlamına gelen 'Edi Bese' deyin çağrısında bulundu. Karaloğlu, "14 milyon 511 bin TL ihale bedeli ile ihalesi yapılan 20 ünitelik ağız ve diş sağlığına 5 bin metrekare bina yapıyoruz. Ergani ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız, çok ferah ve geniş bir mekanda ağız ve diş sağlığı hizmeti alsın diye. Sağlıkla ilgili yine ilçe sağlık müdürlüğümüz, içerisinde verem savaş dispanseri, 6 aile hekimi içerisinde bulunduracak aile sağlık merkezi ve 112 acil çağrı istasyonu barındıracak bir sağlık kompleksinin de temelini atacağız. Her iki sağlık yatırımımız ilçemize hayırlı olsun. Ergani ilçemizde bir başka ihale ise 134 kilometre yol yapımıydı. Bugün ki açılışımızda asfaltı tamamlanana 34.6 kilometrelik kısmının da açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun vatandaşımız güle güle kullansın. Bir nikah salonu açılışı da yapıyoruz, temenni ederiz ki burada nikahını kıyan tüm çiftlerimiz mutlu olsunlar Rabbim onlara hayırlı evlatlar versin. Mübarek peygamberin burada makamı var, Zülkifl Aleyselamın Makam Dağı var, bu sene biz Makam Dağının da yolunu yeniledik, orada inşallah yeni çalışmalarımızda olacak. İnanç turizmi bakımından Ergani önemli bir merkez. Yaşadığımız huzur ve güven ortamını el birliğimizle devam ettirebildiğimiz sürece, Diyarbakır'ın bugünü dünden daha iyidir, yarını bugünden iyi olacaktır. El birliği ile bunu sağlayacağız. Sizden istirhamımız, sizin huzurunuzu bozmaya çalışanlara itibar etmeyin, onları elinizin tersiyle itin ve 'Edi Bese' deyin" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Diyarbakır Hisarcık Ergani Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title